Nu finns Roblox att spela på Meta Quest 2 & Quest Pro

Roblox

Det otroligt populära spelet Roblox finns äntligen till VR-glasögonen Meta Quest 2 och Quest Pro.

Det handlar om en så kallad öppen beta, vilket betyder att det är ett ofärdigt spel som kan testas av den som vill före den officiella lanseringen.

För att ladda ner spelet till din Quest 2 eller Quest Pro så går du till spelets officiella sida i appbutiken Quest Store. Där accepterar du varningen som Meta visar och klickar på knappen ”Hämta”.

Varningen är helt enkelt att Meta vill tydliggöra att Roblox-appen inte är färdig riktigt än. Det betyder att den kan innehålla okända buggar som stör i upplevelsen.

Lästips: Hur mycket kostar Roblox? Är Roblox gratis?

The Roblox Open Beta is available through Meta App Lab and is still in development. The Roblox Open Beta on App Lab is a vital time for Roblox developers to experiment, learn, and iterate on their VR experiences before Roblox is ready for full release on the Meta Quest Store. Please note, the Open Beta will only support Meta Quest 2 and Meta Quest Pro devices.

När du spelar Roblox så kan du både köra helt själv, men också tillsammans med många andra.

Du kan själv välja om du föredrar att stå upp eller sitta ner. Det fungerar lika bra oavsett vad du väljer. Det finns inget svenskt språkstöd, däremot kan du välja att använda appen på bland annat engelska, tyska, franska och italienska.

Lästips: Gratis V-Bucks till Fortnite – så enkelt blir du lurad

Tänk på att den som spelar måste vara 13 år eller äldre, vilket är den lägsta åldern du kan ställa in i appen till VR-glasögonen. Om personen är yngre så får du ett varningsmeddelande om åldern och blockeras från att logga in på Roblox.

Tänk på att även om Roblox i sig själv är helt gratis att ladda ner och spela, så finns en digital valuta i spelet som heter Robux. Det är INTE nödvändigt att köpa Robux för att spela Roblox, men det ger extra fördelar i form av möjligheten att köpa digitala föremål och liknande.

Robux kostar från 65 kronor för 400 robux och uppåt. Men igen, du måste INTE köpa valutan. Tänk på att blockera köp för att inte riskera att exempelvis ett barn köper på sig valutan med ett eventuellt inlagt betalkort utan att du vet om det.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.