Gratis V-Bucks till Fortnite – så enkelt blir du lurad

fortnite battle royale

Mängder av fejk-videor som påstår sig visa hur du kan få tusentals V-Bucks till Fortnite har börjat dyka upp på YouTube. Och den populära videosajten är inte snabb med ta bort dem – om de ens försöker överhuvudtaget.

  • Du kan INTE få gratis V-Bucks till Fortnite.
  • Alla videor som påstår att du kan är fejk och scams
  • YouTube är långsamma med att ta bort videor och annonser kring V-Bucks-scams
  • Epic Games: Ge ALDRIG bort dina kontouppgifter eller personliga uppgifter till andra för V-Bucks

Spelare som har anmält både videor och annonser på YouTube skriver via Twitter eller Reddit att inget händer med materialet som rapporteras. Trots att tusentals till hundratusentals kollar på dem och blir blåsta så reagerar inte YouTube.

Tillvägagångssättet för att lura spelare är enkelt. En video läggs upp som visar hur en person på bara minuter får tusentals V-Bucks till sitt Fortnite-konto. Allt som behövs är att man besöker en speciell sajt, fyller i sitt användarnamn till Fortnite och laddar ner en specifik app, tjänst eller fyller i sin e-postadress i ett formulär.

Enkelt, eller hur? Problemet är att det inte går att få V-Bucks från andra. Enda sättet är att köpa via spelet enligt spelutvecklaren Epic Games. Till webbsajten Polygon säger en talesperson för Epic Games följande:

Det finns inget sätt att ge bort eller ta emot V-Bucks på annat vis än att köpa i spelet eller tjäna in dem via Battle Pass eller uppdrag i ’Save The World […] spelare ska aldrig någonsin dela med sig av kontoinformation.

Om någon påstår sig kunna ge dig V-Bucks till Fortnite bör du absolut inte följa några instruktioner för att få dem. Det enda du kommer att få är (i bästa fall) spam via e-post eller i värsta fall en prenumeration på en dyr tjänst som är svår att avbryta.

Undvik dessa otrevliga fejk-videor och berätta gärna för dina vänner som också spelar. De kan INTE få gratis V-Bucks.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.