Valheim kommer till PC Game Pass & Xbox Game Pass

Valheim

Svenska succéspelet Valheim finns att spela med PC Game Pass från den 29 september 2022. 

Under våren 2023 kommer Valheim dessutom till Xbox Game Pass.

När Valheim släpps på PC Game Pass så får det dessutom fullt stöd för korsspel med Steam, så du kan spela med alla dina vänner där.

Hittills har spelet sålt i fler än 10 miljoner exemplar och hade som mest 498 000 spelare samtidigt på Steam. Idag är den siffran cirka 15 000 spelare. 

Valheim uppdateras – men väldigt långsamt

Valheim släpptes på Steam som ett Early Access-spel under 2021 och har hittills fått två större uppdateringar – Heart & Home samt The Mountains.


Senare under 2022 kommer nästa stora och efterlängtade uppdatering kallad Mistlands.

Uppdateringstakten har hittills varit mycket långsam. Initialt planerades för ett stort antal större uppdateringar till Valheim redan första året. Den planen skrotades dock snabbt och det går nu flera månader mellan varje nytt innehåll till spelet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.