PSVR-spel fungerar inte med Playstation VR2

Playstation VR 2
Bild: Sony

Originalspelen för Playstation VR kommer inte att fungera med nya generationens Playstation VR2.

Anledningen är att skillnaden i spårning (tracking) skiljer sig stort mellan modellerna.

Där Playstation VR använder sig av PS Eye-tillbehöret för att sköta spårningen så använder Playstation VR2 fyra inbyggda kameror i VR-headsetet.

Lästips: Första testet av Playstation VR2 – här är videon

PSVR games are not compatible with PSVR2 because PSVR2 is designed to deliver a truly next-generation VR experience.

Det nya VR-headsetet kan spåra användarens rörelser dynamiskt i rummet, något som inte går att översätta för att matcha den statiska spårningen som PS Eye-tillbehöret ger.

Dessutom, många PSVR-spelen använder sig av DualShock 4-kontrollen och den kan inte spåras av Playstation VR2. Vilket gör dem omöjliga att köra.

Det finns alltså ingen bakåtkompatibilitet för spel mellan PSVR och PSVR2.

Uppgiften kommer från ingen mindre än Hideaki Nishino, SVP of Platform Experience för Playstation. Han gick ut med detaljerna i avsnitt 439 av den officiella Playstation-podcasten som du hittar här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.