Spotify fungerar inte med watchOS 9

Spotify

Om du använder musiktjänsten Spotify och har en Apple Watch så ska du absolut INTE uppdatera till watchOS 9.

Spotify har gått ut med en varning om att watchOS 9 har en bugg som gör att musik inte kan strömmas korrekt.


Därför rekommenderar musiktjänsten att användarna inte uppdaterar till watchOS 9 om de vill använda sin smartklocka till att styra uppspelningen.

Istället ber Spotify användarna att avvakta med uppdateringen tills Apple har fixat problemet med en framtida uppdatering.

Om du redan har uppdaterat med watchOS 9

Användare som redan har uppdaterat sin smartklocka har ingen möjlighet att komma runt buggen. Det går inte att nedgradera från watchOS 9 till en tidigare version.

Ett sätt att däremot undvika den helt är att inte strömma musik överhuvudtaget. Du kan ladda ner musik för offline-lyssnande, antingen direkt till smartklockan eller mobiltelefonen, och då triggas inte buggen.

Apple har släppt en första beta-version av watchOS 9.1 till utvecklare. Det är inte fastställt om musik-buggen är fixad med den eller inte.

Så lyssnar du på Spotify offline med Apple Watch

För att kunna ladda ner låtar från Spotify så måste du vara Premium-användare. Det kostar 99 kronor per månad och ger dig tillgång till alla låtar och album på musiktjänsten i en högre ljudkvalitet.

Dessutom kan du enkelt ladda ner låtarna till din Apple Watch eller iPhone så att du slipper strömma musiken med 4G/5G eller WiFi.

Så här gör du:

  1. Öppna Spotify-appen på din iPhone
  2. Gå till spellistan eller podden som du vill ladda ner
  3. Tryck på …
  4. Tryck på ”Ladda ned till Apple Watch”

Tänk på att du inte kan ladda ner enskilda låter. Däremot kan du skapa listor, lägga till låtar där och ladda ner dem till din iPhone och Apple Watch. Läs mer om hur det fungerar här.

Via iMore

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.