När slutar Overwatch att fungera och när släpps Overwatch 2?

overwatch 2

Spelet Overwatch är på väg att läggas ner för gott. Inför lanseringen av Overwatch 2 så måste Blizzard stänga ner servrarna i god tid. Har du inte köpt dina sista så kallade skins innan dess så är det för evigt omöjligt.

Frågan är bara – när stängs Overwatch ner inför lanseringen av Overwatch 2? Svaret är enkelt, om du inte har gjort allt du vill i spelet före den 2 oktober 2022 så är tiden ute.

Datumet när Overwatch stängs ner permanent

Den 2 oktober alternativt den 3 oktober (beroende på vilken tidszon det handlar om) är datumet då Overwatch stängs ner.

Overwatch 2 lanseras den 4 oktober och den som redan idag har köpt Watchpoint Pack-paketet kan förhandsladda spelet inför lanseringen.

Den som INTE köper Watchpoint Pack-packet måste snällt vänta tills spelet är släppt den 4 oktober.

Säsong 1 börjar den 4 oktober

Redan första dagen så inleds Säsong 1. Då släpps även de nya hjältarna Sojourn och Junker Queen.

Den som har spelat Overwatch får dessutom omedelbar upplåsning av Kiriko, en annan ny hjälte till Overwatch 2. Har du däremot inte spelat det första spelet så måste du antingen vänta eller köpa ett Battle Pass för att låsa upp karaktären.

Totalt får du sex nya kartor att spela och ett nytt spelläge kallat Push.

Alla 32 originalhjältar finns att ta del av samt de klassiska kartorna och spellägena.

Det här händer med dina mynt från Overwatch

Har du tusentals mynt som du inte har spenderat på skins? Ingen fara – det värsta som händer om du inte spenderar dem är att du inte får alla unika Overwatch-skins som Blizzard låste upp inför lanseringen av Overwatch 2.

Alla mynt som du har kvar kommer automatiskt att överföras till det nya spelet så att du kan använda dem där. Bra, eller hur?

20 % XP-boost – om du köper Battle Pass

Med Overwatch 2 så handlar allt om att locka dig till köp av ett så kallat Battle Pass.

Med ett Battle Pass så får du en rad fördelar som andra, utan Battle Pass, inte får. Exempelvis en trevligt XP-boost på 20 procent som gör att du tar dig framåt i nivåerna betydligt snabbare.

Den stora frågan är så klart om du tycker att det är värt den där hundralappen för ett Battle Pass eller inte.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.