Hildirs Request: Stor uppdatering till Valheim (juni 2023)

valheim skarmdump 2021 early access

Valheim fortsätter att uppdateras med jämna mellanrum. Efter några mindre förbättringar som inte är speciellt nämnvärda och slår spelstudion till med något riktigt stort i ”Hildir’s Request”.

Bland nyheterna i ”Hildir’s Request” hittar vi ett förbättrat snap-system som gör det enklare att fästa byggstenar på rätt plats och en ny köpman som föga förvånande heter Hildir.

En annan stor nyhet är så kallade ”modifierare” som gör att man kan ändra reglerna för olika aspekter i spelet. Exempelvis kan du välja att få upp till tre gånger mer resurser eller justera hur aggressiva spelets fiender är.

Lästips: Valheim släpps INTE till Playstation

Nya mini-bossar & fler utseenden

Valheim har även fått tre nya mini-bossar och tre nya mindre områden (två är instanser och en är en öppen yta).

Bland de mindre förbättringarna finns en mängd nya utseenden, både kring ansiktsdrag och kläder. Du kan bygga en barberarstation, en ny typ av eldstad och lyssna på fyra nya musikstycken.

Grafiskt har all eld i spelet arbetats om från grunden och även rök har förbättrats (marginellt).

Om du använder kommandotolken i Valheim för att exempelvis aktivera gudsläget (så att du är odödlig) eller för att så kallad spawna material så finns justeringar även där.

Nu gör kommandot ”God” att du förlorar ner till 1 HP om du tar skada. Med kommandot ”spawn” kan du nu ange mängden du vill ha, något som har fungerar länge, vilket gör oss lite förvånade att det är med i ändringsloggen.

Lästips: Valheim kommer till PC Game Pass & Xbox Game Pass

Många små fixar

Förutom allt ovan så har Valheim fått mängder av små och mellanstora optimeringar, samt ett helt gäng buggfixar.

Valheim har bland annat blivit bättre på att hantera sina sparfiler, vi kan äntligen hoppa över introt till varje ny bana (äntligen!) och uppgraderade Forge / Workbench har nu längre räckvidd.

Dessutom har räckvidden för Workbench, Forge och de andra föremålen fått en cylindrisk form istället för sfärisk som tidigare.

Läs mer i ändringsloggen för Hildir’s Request här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.