Hitta din Apple Watch med iOS 17

apple watch 7 music player unsplash gijs coolen
Gijs Coolen, Unsplash

Apple introducerar en rad nya funktioner med iOS 17. En nyhet är ”Ping My Watch” som gör din Apple Watch enklare att spåra när den inte går att hitta. Åtminstone så länge smartklockan är inom räckhåll för din iPhone.

Funktionen ”Ping My Watch” gör att du kan använda kontrollcentret i iOS för att ”pinga” din Apple Watch. När du trycker på knappen så skickas en signal till din Watch-klocka. Den spelar därefter en liten melodi så att du kan höra den.

Om din smartklocka är utom räckhåll för mobiltelefonen så kan du fortfarande använda Hitta-nätverket för att spåra enheten. Då används den inbyggda GPS:en för att positionera Watch-klockan.

Att förlägga en Apple Watch är så klart inte lika vanligt som exempelvis fjärrkontrollen till en Apple TV. Men det händer, och då gäller det att vara förberedd.

Apple planerar att släppa den färdiga versionen av iOS 17 under hösten 2023.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.