Ny app för Disney+ för Playstation 5 (äntligen 4K/HDR)

Disney

Om du använder Disney Plus och har en PS5:a i hemmet så kanske det glädjer dig att filmtjänsten äntligen har en ny app till spelkonsolen.

Det som skiljer sig från tidigare är ett omarbetat gränssnitt och att vi äntligen kan kolla på filmer och serier i 4K/HDR. Den tidigare appen låste materialet till bara 1080p.

En del av globala strategin att erbjuda 4K

Även Disney-ägda Star Plus-appen har uppdaterats med stöd för 4K och HDR. Den är dock regionlåst och är främst för tittare som befinner sig i Sydamerika.

I ett uttalande säger Jerrell Jimerson på Disney att förbättringen är en del av företagets globala strategi för att möta konsumenterna varhelst de befinner sig.

The ability to support 4K HDR video streaming on the platform will also improve the viewing experience for fans.

Eftersom tunga konkurrenter som Netflix, Amazon Prime och HBO Max sedan länge erbjuder 4K-upplösning till sina Playstation 5-appar så har Disney varit långt efter med 1080p.

Sony Playstation 4 Pro
Den här konsolen är låst till 1080p med Disney Plus.

Endast 1080p för Playstation 4 Pro

Och om du fortfarande har en Playstation 4 Pro så är den lägre upplösningen något du kommer att få leva med för evigt. Disney har nämligen inga planer på att ge 4K-stöd till appen för Sonys gamla spelkonsol.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.