AirPods Pro 2 varnar för kritiskt dåligt batteri

AirPods Pro 2
Foto: Apple

AirPods Pro 2 varnar för kritiskt dåligt batteri. Men inte för att batteriet faktiskt är dåligt, istället är det en bugg som ställer till det för användarna.

Buggen triggar en varning i iOS och iPadOS som säger att batteriet måste ersättas. Det visas separata varningar för höger lur, vänster lur och batterietuit.

Lästips: Går AirPods Pro 2 att reparera? Nej säger iFixIt

Går inte att byta batteriet i Airpods Pro 2

Det är intressant att Apple tydligt skriver ut att batteriet måste bytas när det inte är praktiskt möjligt. Det går inte att öppna varken lurarna eller etuit utan att förstöra plasten.

Det är inte klarlagt varför AirPods Pro 2 varnar för kritiskt dåligt batteri (alltså, inte bara batterinivån, utan att kapaciteten är kritiskt låg).

Med AirPods Pro 2 introducerades stöd för Hitta-appen till etuit så att även laddningsetuit går att spåra med Hitta-funktionen, och inte bara lurarna. Det spekuleras i att den lösningen är boven i dramat.

Lästips: Problem med mikrofonerna till Watch Ultra & Watch Series 8

Kan vara U1-kretsen som krånglar

Problematiken kring varningarna har lyfts fram på sajter som Reddit och i forumet till webbsajten MacRumors.

En användare som är drabbad skriver att det sannolikt är Hitta-funktionen som tolkar den inbyggda U1-kretsen i laddningsetuit som en AirTag, och att det är det som triggar varningen om att batteriet måste bytas; trots att det inte är möjligt.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.