Hur många låtar finns på Apple Music? (oktober 2022)

samsung tv 2020 apple music app

Funderar du över hur många låtar det finns på Apple Music? Kanske är du rädd att Apples musiktjänst har betydligt färre låtar än Spotify?

Svaret på de frågorna är att 1) det finns fler låtar än du någonsin hinner lyssna på och 2) Apple Music har minst lika många låtar och album som Spotify.

Lästips: AirPods Pro 2 varnar för kritiskt dåligt batteri

Mer specifikt har Apple Music fler än 100 miljoner låtar idag.

Mer musik än du kan lyssna på under en livstid, eller flera liv. Mer musik än någon annan plattform. Helt enkelt den största musiksamlingen, oavsett format, någonsin.

Apple gick ut med siffran den 3 oktober 2022, dagen då i musiktjänsten passerade den magiska milstolpen. Och samtidigt ställer sig Apple Musics globala redaktör Rachel Newman frågan: ”Vad är en siffra?”

Apple Music har tagit världen med storm och lyft musiklyssnandet till helt nya nivåer än vad gamla iTunes kunde för 21 år sedan. Tillsammans har den hela trion med iTunes, iPods och Airpods gjort ett större avtryck inom både musikvärlden och teknikvärlden än kanske något annat.

Via Apple

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.