Samsung erbjuder 6 månaders gratis Spotify – om du köper Galaxy S10

Spotify Logo

Samsung har inlett ett närmare samarbete med musiktjänsten Spotify. På utvalda marknader erbjuder den sydkoreanska tillverkaren möjligheten till sex månaders gratis Spotify – om du köper en Galaxy S10, Galaxy S10 Plus eller Galaxy S10e.

Spotify skeppas förinstallerad på de enheter som omfattas av erbjudandet. Det gäller inte bara Galaxy S10-serien, utan även Galaxy Fold och senare Galaxy A-modeller. Och man skulle kunna tro att det är ett riktigt schysst erbjudande.

Och det är det – om du inte har haft Spotify tidigare. Det är nämligen bara nya Spotify-användare som får erbjudandet. Har du redan ett konto kan du inte nyttja de sex månaderna på detta, utan måste skapa ett helt nytt.

Dessutom gäller erbjudandet bara för amerikanska användare, vilket gör det hela än mer begränsande.

“We were very excited to be named Samsung’s go-to music streaming service several months ago and today’s news will only ensure a more seamless Spotify listening experience across devices for listeners around the world.”

Sten Garmark, Spotify

Vi är lite osäkra på hur Sten Garmark menar att med ”lyssnare över hela världen” med tanke på att Spotify medvetet begränsar till bara USA.

Erbjudandet till nya Spotify-lyssnare och Galaxy S10-användare är en förlängning av ett större samarbete mellan Spotify och Samsung. Tidigare i augusti 2018 meddelade den sydkoreanska tillverkaren att företaget gjorde Spotify till den primära musikspelaren i Samsungs högtalare.

Nu sträcker sig samarbetet över de senaste mobiltelefonerna, och inom kort väntas de båda företagen bredda sig ytterligare för att tillsammans stärka sin position mot främst Apple.

Det är synd att företagen inte breddar sina erbjudanden mer än till USA. Med lite tur får vi samma möjlighet till gratis musik även i Europa inom en snar framtid. Det är dock inget vi kan räkna med i skrivande stund. Har du redan köpt en Galaxy S10-modell så har du åtminstone en ruskigt bra mobiltelefon att använda.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.