Samsungs telefoner laddar långsamt med One UI 6.1

Samsung Galaxy S22 Ultra
Foto: taanhuyn, Unsplash

Mobiltelefoner världen över laddar superlångsamt efter att uppdateringen med One UI 6.1 installerats. Samsungs egna forum fylls av arga användare som märkt att laddningen är riktigt seg – upp till 40 procent långsammare än normalt.

Det ska sägas att Samsung har ganska seg laddning från första början. Endast 25 watt på många modeller, och då med sladd och en fullt kompatibel strömadapter. Med One UI 6.1 minskar dock hastigheten till låga 15 watt.

Vissa användare som har mätt laddningshastigheten, bland annat SamMobile, noterar en något högre nivå på 20 watt. Det är dock fortfarande en ovälkommen minskning och nu undrar många när en lösning är på gång. Samsung har inte kommenterat problematiken i skrivande stund.

Konspiratoriska röster har höjts om att Samsung medvetet sänker hastigheten för att kunna sälja nya mobiltelefoner, men troligtvis handlar det om en bugg i mjukvaran. Och i det fallet kan en ny, förbättrad mjukvara släppas som fixar buggen och får upp laddningshastigheten igen.

Har du inte installerat One UI 6.1 på din telefon än så kan det vara en god idé att avvakta lite tills Samsung har en färdig lösning.

Via Phandroid

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.