Nya Instagram slår hårt mot Vine

instagram

Instagram har nyligen öppnat för möjligheten att lägga in videoklipp och mottagandet har varit minst sagt blandat hos användarna. Överlag har det dock varit positivt och många skaffar Instagram för att testa själva, kanske inte minst för att Vine bara tillåter klipp på 6 sekunder medan Instagram kan ta hela 15 sekunder – och dessutom lägga på olika filtereffekter!

Om man ser på hur populärt det är med Vine så är det inte konstigt att Instagram och Facebook (som äger Instagram) vill ha en del av kakan. Man räknar med att tio procent av Iphone-ägarna i USA använder Vine regelbundet, ändå har appen tappat ordentligt sen den 27 mars då den inte ens fanns med på Top 5-listan. Och man kan ju undra varför den snabbt sjönk till sin sjundeplats.

Det finns inga officiella siffror över nedladdning eller användning på IOS, men en sak är säker och det är att Instagram snabbt äter marknadsandelar. Fem miljoner videor lades upp på Instagram under första dygnet som videofunktionen fanns tillgänglig och med fler än 100 miljoner nedladdningar av appen till Android så finns en del användare att locka till videoinspelningar, eller vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.