Nya Gmail hjälper med att sortera e-post

google gmail logo 2020

Google har uppdaterat Gmail med ny design för att göra hanteringen av e-post betydligt enklare än tidigare. Med enkla tabbar ovanför e-postlistan ska man dela in all e-post i kategorier och på så vis få en automatisk sortering och hantering som i sin tur gör att man (i teorin åtminstone) får mer tid över till annat än att bara kontrollera sin e-post efter just-det-där-viktiga-meddelandet.

Kategorierna som Google har infört är Primary, Social, Promotions samt Updates and Forums. Man kan stänga av kategorierna om de inte är önskvärda, men varför skulle man vilja göra det när de faktiskt är riktigt hjälpsamma. Skulle det räcka med en avstängningsknapp så går det att helt gå tillbaka till det gamla gränssnittet och på så vis slippa nyheterna helt.

Är man lite nyfiken på vad som är nytt så får ni här en video från Google:

Gmail i webbläsaren och som Android-app är mitt primära sätt att hantera e-posten i mitt liv – och det nya gränssnittet och kategorierna ser ut att vara en riktig höjdarnyhet. Många av de som tar emot betydligt större mängder e-post än vad jag gör föredrar riktiga klienter till operativsystemen de använder, men det här är tillräckligt bra för mina (och säkert dina) behov.

Läs mer om det nya gränssnittet och kategorierna på gmail.com/inbox.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.