Instagram når 100 miljoner användare

instagram

Instagram når rekordnivåer – 100 miljoner användare

Instagram är en framgångssaga utan dess like och har på bara två och ett halvt år lyckats få 100 miljoner dedikerade användare. Från en blygsam start till en av världens mest omtyckta och använda tjänster för bildpublicering, något som tydligt visar att man med mycket små medel kan växa och bli en gigant på marknaden. För Instagram har resan varit omdiskuterad och skapat ett och annat oväder på vägen, något man inte låtit hindra sig från att växa.

Närmare 40 miljoner bilder läggs upp på Instagram varje dag samt 8 500 gilla-markeringar varje sekund. Dessutom skrivs hela 1 000 kommentarer per sekund vilket ytterligare visar hur populär den här bildtjänsten är. Vid de högre trafiktopparna säger sig Instagram ha nått 10 000 gilla-markeringar varje sekund. Förra året köpte Facebook tjänsten för användning med det sociala nätverket, något som idag ser ut att vara ett riktigt bra köp.

Kan Instagram passera Twitter i populäritet?

Fortfarande saknas en del användare för att nå de 200 miljoner dagligen aktiva som besöker Twitter eller den miljard som använder Facebook. Den sistnämnda hade lika många användare som Instagram i augusti 2008 och passerade Twitters siffra redan i april 2009. Trots att Instagram hade en ordentlig skandal kring sig när policyändringar såg ut att ge tjänsten rätt att fritt sälja uppladdade bilder så har sajten bara växt och växt.

Kanske de kan nå 200 miljoner innan årets slut?

I augusti 2015 introducerade Instagram två mycket önskade bildlägen i form av porträtt och landskap. Dessa gör det mycket enklare för användare världen över att optimera visningen av sina bilder – något som varit otroligt efterlängtat i flera år.

Dessutom har den maximala bildupplösningen ökat rejält, från 640 x 640 pixlar till 1 080 x 1 080 pixlar. En klar fördel som ger fler detaljer med ökad skärpa, även om bilderna automatiskt skalas ner av Instagram vid visning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.