Ingen Nexus 5 på gång säger LG Mobile

Nexus 5 kommer inte att släppas inom en överskådlig framtid och den efterlängtade telefonen är inte under utveckling inom LG Mobile. Uppgifterna kommer direkt från mobiltillverkaren och orden är Won Kims, VD för den mobila delen av LG. Google har tidigare sagt att man tänker satsa ordentligt på kameradelen i kommande Nexus-telefoner – något som verkligen behövs då Nexus 4 inte håller måtten vid en direkt jämförelse med exempelvis Iphone 5, Samsung Galaxy S4 och HTC One.

Istället satsar LG Mobile på den vita Nexus 4 som visades upp under Google I/O tidigare i år och den första marknaden att få modellen är Hong Kong den 29 maj. Därefter ska resten av Asien, Nordamerika, Europa och delar av mellanöstern få telefonen via Google Play Store. Det faktum att man inte använder sig av den amerikanska butiken i det här fallet är förbryllande då det annars är standard när Nexus-modeller först släpps på marknaden. Frågan är nu bara när Sverige blir aktuell för nya Nexus 4.

lg-nexus-4Specifikationerna är identiska med den svarta modellen och det betyder att den har en 4,7-tumsskärm med upplösningen 1 280 x 768 pixlar, Qualcomm Snapdragon S4 Pro med klockfrekvensen 1,5 GHz och 2 GB internminne. Operativsystemet som används är Android 4.2 så LG Mobile bjuder inte på några överraskningar med nya Nexus 4. Väldigt tråkigt att de inte verkar arbeta med en förbättrad Nexus-telefon för det behövs verkligen om Nexus-serien ska hålla sig i par med nutiden.

Därför behövs ingen Nexus 5

Sett till den interna hårdvaran med processor och minne i åtanke på Nexus 4 så behövs egentligen ingen Nexus 5 då den nuvarande telefonen fortfarande håller måttet. Skärmen borde visserligen kunna ökas i upplösningen till 1 920 x 1 080 och kameran måste uppgraderas till 8 megapixel och använda bättre optik med högre upplösningen (ja, det är inte bara sensorn utan även optiken som måste ha god upplösning för att kunna spara så många detaljer som möjligt). 

LG har rönt stora framgångar med Nexus 4, inte minst tack vare det riktigt trevliga priset som helt klart låg i underkant med tanke på vilken hårdvara som används. Modellen har lyft LG Mobile till en stark position efter den dominerande konkurrenten Samsung, en konkurrent som ser ut att vara i det närmaste orubblig på sin tron. Även om LG Mobile nekar till att Nexus 5 skulle vara under utveckling så finns givetvis möjligheten att de ändå arbetar frenetiskt på en framtida lansering, vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.