Gmail på Android får stor uppdatering – nytt gränssnitt

google gmail new 2020 design

En stor uppdatering är på gång till Gmail för företagsanvändare. Skärmdumpar som sägs visa Android-appen pekar på en ordentlig uppdatering med ett betydligt mer praktiskt gränssnitt.


Skärmdumparna kommer från en presentation till Google Cloud Next ’20. Ett online-evenemang som gick av stapeln de 14 juli och där Google presenterar många av sina kommande nyheter för sina cloudprodukter.

Presentationen i fråga kommer sannolikt från ett delevenemang som kallas ”Productivity & Collaboration”. Den specifika presentationen hålls den 21 juli, så det här kan mycket väl vara en lyckosam förhandstitt på vad Google snart visar.

De läckta bilderna visar hur Gmail-appen på Android har fått fyra flikar i appens nederkant. Flikarna har namnen Mail, Chat, Rooms och Meet.

google gmail new 2020 design 1

Vi vet sen tidigare att Google arbetar på en tätare integration av videotjänsten i Meet till sina andra tjänster. Bland annat i Gmail på webben tidigare under 2020. Nu kommer samma integration till Gmail-appen.


Med Chat och Rooms stärker Google möjligheten till kommuniktion och samarbete i en och samma app. I stort handlar det om att slå ihop flera lösningar till en och samma app. Det blir lättare att samarbeta i arbeten och chatta med kollegor mer likt hur Slack fungerar.

Det kommer även tätare integration med Docs-appen för redigering sida-vid-sida med andra. En annan nyhet är PiP-stöd för Meet-samtal.

I skrivande stund är det oklart när nya Android-appen med förbättringarna släpps på Play Store. Mer information följer.