Gmail på Android får stor uppdatering – nytt gränssnitt

google gmail new 2020 design

En stor uppdatering är på gång till Gmail för företagsanvändare. Skärmdumpar som sägs visa Android-appen pekar på en ordentlig uppdatering med ett betydligt mer praktiskt gränssnitt.

Skärmdumparna kommer från en presentation till Google Cloud Next ’20. Ett online-evenemang som gick av stapeln de 14 juli och där Google presenterar många av sina kommande nyheter för sina cloudprodukter.

Presentationen i fråga kommer sannolikt från ett delevenemang som kallas ”Productivity & Collaboration”. Den specifika presentationen hålls den 21 juli, så det här kan mycket väl vara en lyckosam förhandstitt på vad Google snart visar.

De läckta bilderna visar hur Gmail-appen på Android har fått fyra flikar i appens nederkant. Flikarna har namnen Mail, Chat, Rooms och Meet.

google gmail new 2020 design 1

Vi vet sen tidigare att Google arbetar på en tätare integration av videotjänsten i Meet till sina andra tjänster. Bland annat i Gmail på webben tidigare under 2020. Nu kommer samma integration till Gmail-appen.

Med Chat och Rooms stärker Google möjligheten till kommuniktion och samarbete i en och samma app. I stort handlar det om att slå ihop flera lösningar till en och samma app. Det blir lättare att samarbeta i arbeten och chatta med kollegor mer likt hur Slack fungerar.

Det kommer även tätare integration med Docs-appen för redigering sida-vid-sida med andra. En annan nyhet är PiP-stöd för Meet-samtal.

I skrivande stund är det oklart när nya Android-appen med förbättringarna släpps på Play Store. Mer information följer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.