Dela ditt internet med Virtual Router Plus

Light rods ai
Christopher Burns, Unsplash

Behöver du dela med dig av ditt internet som är anslutet till en Windows-dator är Virtual Router Plus ett utmärkt gratisprogram för jobbet. Med det kan man dela ut en anslutning oavsett om det är ADSL, fiber eller mobil bredband – bara det finns WiFi-stöd i datorn där anslutningen ska utgå från. Det fina med Virtual Router Plus är att det är så himla enkelt att ställa in. I princip behöver man inte göra mer än att klicka på knappen för att köra igång.

virtual-router-plus-started

Det går att ändra såväl namnet som lösenordet på det nätverk som du vill skapa och då standardlösenordet är banalt enkelt så bör det absolut redigeras. Notera att programmet är skrivit i öppen källkod vilket betyder att alla som vill kan ladda ned, granska, optimera och återlansera koden. Därmed är det svårt att implementera otyg i koden och det känns genast mycket säkrare att använda Virtual Router Plus. Nämnde jag tidigare att det även är gratis?

Och det är nog turligt att man valt gratisvägen då funktionaliteten är extremt begränsad. Det finns ingen som helst information om antalet anslutna användare eller hur mycket data som skickas fram och tillbaka, något som borde vara ett krav för att ens kunna släppas. Ett bra exempel på hur det ska gå till är programmet Connectify men här kostar det en slant att få tillgång, närmare bestämt 400 kronor för en livstidslicens – men det kan vara värt det.

Virtual Router Plus fungerar med Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2 samt Windows Server 2012. Ingen installation behövs så bara kopiera filerna från den nedladdade filen till valfri mapp och kör som administratör. Svårare än så är det faktiskt inte.

virtual-router-plus

Ladda ned Virtual Router Plus (OBS Virtual Router Plus fungerar inte mer!)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.