Paint.NET kommer till Windows Store

Paint.NET Desktop

Paint.NET kommer till Windows Store och med det får du ett praktiskt gratisprogram för att redigera bilder i Windows 10 S.

Programmet har funnits i många år för vanliga Windows och är ett mycket omtyckt alternativ bredvid dyra Photoshop och avancerade Gimp. För att bredda tillgängligheten och låta användare av Windows 10 S ta del av mjukvaran kommer en ny version för Windows Store.

Rent funktionsmässigt är nya versionen identisk med den vanliga, vilket är mer än vad man kan säga om många andra alternativ på Windows Store idag. Ta OneNote som ett exempel där funktionerna och gränssnittet är starkt begränsat jämfört med vanliga versionen som följer med Office 365.

It’s at the top of my list. I’m going to release a 4.0.17 update and then focus just on pushing to Windows Store.

Exakt när Paint.NET kommer till Windows Store är oklart men utvecklaren Rick Brewster lovar att all fokus nu ligger på att göra programmet tillgänglig i programbutiken. Den i skrivande stund senaste versionen släpptes kring mitten på april, så nästa är förhoppningsvis inte alltför långt bort.

Paint.NET skapades för att komplettera Microsoft Paint med bättre funktionalitet. Den första versionen skapades redan 2004 och projektet har fortgått sedan dess i snabb takt. Idag har Microsoft släppt en ny, förbättrad version av egna Paint, bland annat med 3D-stöd. Men Paint.NET har fortfarande en plats, om inte annat så i fansens hjärtan.

Om du vill prova Paint.NET kan du ladda ner vanliga desktop-versionen från utvecklarens officiella webbsajt. Vad tycker du? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.