Ny firmware (5B59) till AirPods, AirPods Pro & AirPod Max

AirPods Pro
Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

Dina hörlurar från Apple uppdateras snart med ny firmware. Versionen är 5B59 och den följer den i skrivande stund senaste uppdateringen som släpptes i november 2022.

Av versionsnumret att döma så är det en mindre firmware-uppdatering med bara ett fåtal nyheter. Det är just nu okänt vad version 5B59 har att erbjuda, men eftersom den släpptes samtidigt med första kandidat-versionen av iOS 16.3 och iPadOS 16.3 så kan det vara en kompatibilitetsfix som släpptes.

När Apple har mer att avslöja så finns en officiell ändringslogg att beskåda i det här supportdokumentet.

En snabb granskning visar att det enda Apple väljer att nämna just nu är följande om 5B59:

Bug fixes and other improvements

En intressant detalj är att senaste AirPods Pro 2 INTE har fått samma uppdatering då hörlurarna fortfarande har firmware-versionen 5B58 som släpptes i november förra året. Det kan dock ändras med kort varsel, så kolla supportdokumentet om du är osäker på vad som gäller för just dina Apple-lurar idag.

I skrivande stund har Apple bara detaljerat innehållet i en uppdatering till AirPods-serien en enda gång, och det var när AirPods Pro 2 fick sin första uppdatering (5A374). I samtliga andra fall så nämner Apple bara buggfixar och andra förbättringar.