Ny firmware (5B59) till AirPods, AirPods Pro & AirPod Max

AirPods Pro
Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

Dina hörlurar från Apple uppdateras snart med ny firmware. Versionen är 5B59 och den följer den i skrivande stund senaste uppdateringen som släpptes i november 2022.

Av versionsnumret att döma så är det en mindre firmware-uppdatering med bara ett fåtal nyheter. Det är just nu okänt vad version 5B59 har att erbjuda, men eftersom den släpptes samtidigt med första kandidat-versionen av iOS 16.3 och iPadOS 16.3 så kan det vara en kompatibilitetsfix som släpptes.

När Apple har mer att avslöja så finns en officiell ändringslogg att beskåda i det här supportdokumentet.

En snabb granskning visar att det enda Apple väljer att nämna just nu är följande om 5B59:

Bug fixes and other improvements

En intressant detalj är att senaste AirPods Pro 2 INTE har fått samma uppdatering då hörlurarna fortfarande har firmware-versionen 5B58 som släpptes i november förra året. Det kan dock ändras med kort varsel, så kolla supportdokumentet om du är osäker på vad som gäller för just dina Apple-lurar idag.

I skrivande stund har Apple bara detaljerat innehållet i en uppdatering till AirPods-serien en enda gång, och det var när AirPods Pro 2 fick sin första uppdatering (5A374). I samtliga andra fall så nämner Apple bara buggfixar och andra förbättringar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.