Ny mystisk uppdatering till AirPods Pro 2 (5B58)

AirPods Pro
Foto: Miguel Angel Avila, Unsplash

Apple har släppt en uppdatering till mjukvaran i AirPods Pro 2-hörlurarna. Den nya versionen har versionsnummer 5B58 och släpptes den 8 november 2022.

Uppdateringen gäller endast för AirPods Pro 2 och fungerar alltså inte med AirPods Pro, andra eller tredje generationens AirPods samt AirPods Max. De använder istället den tidigare versionen 4E71.

Uppdatering 2022-11-12: Den ny firmware-versionen 5B58 finns nu att installera på alla AirPods-modeller förutom första generationens som fortfarande är låst till version 6.8.8.

Apple har gått ut med en kort beskrivning av nyheterna med 5B58, men du kommer inte att se några detaljerade ändringar. Istället har man nöjt sig med den generiska texten ”Bug fixes and other improvements”. Totalt intetsägande alltså (nästan iaf).

En förhoppning är att Apple har fixat problemet med ljud som driftar mellan lurarna och den tappade synkroniseringen som många användare drabbats av. Utan en officiell detaljering så kan vi bara hoppas och vänta på användare som bekräftar om så är fallet.

Ett litet antal användare som har installerat 5B58 på sina hörlurar kritiserar uppdateringen då de upplever att brusreduceringen är försämrad. Kraftigt försämrad dessutom enligt några kommentarer på bland annat webbsajten Reddit.

Det är dock vanligt att användare av Apples hörlurar går ut med kritiska röster och pekar på försämrad brusreducering när en ny uppdatering av firmware-mjukvaran är släppt. Sannolikheten att så är fallet är tämligen liten (men det är absolut inte omöjligt).

Via Apple

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.