Testa nya Google Home-appen idag – så gör du

Google Home Logo

Nya Google Home-appen är redo att testas av intresserade. Google har släppt en förhandsversion som du kan prova på både Android och iOS – och givetvis kostar det inget.

Allt du behöver göra är att anmäla ditt intresse. Sen får du åtkomst till alla nya funktioner och möjligheter som appen erbjuder. Tänk bara på att det är en tidig version som kan innehålla buggar.

Lästips: Google Home får stöd för Apple Music – så gör du

Nyheterna i förbättrade Home-appen

Bland de större nyheterna i den förbättrade Home-appen hittar vi ”Favoriter” som är ett nytt utrymme i appen för alla dina favoritprylar och enheter.

En annan nyhet är ”Spaces” som ger snabbåtkomst till grupperingar av prylar och enheter som liknar varandra. Exempelvis lampor, sensorer och liknande.

”Devices” ger enkel åtkomst till alla dina prylar och ser deras status.

Har du säkerhetskameror i hemmet? Då kanske du uppskattar den förbättrade kamerafunktionen i Home-appen. Du kan nu snabbspola tidslinjer så att du enkelt hittar en viss tidpunk.

Du kan även hoppa till specifika händelser som en säkerhetskamera har noterat på tidslinjen. Och med snabbkommandon går det snabbare att svara på kommunikation via säkerhetskamerorna eller videodörrklockor i nätverket.

En sista, stor nyhet är att du nu ser vilken media som spelas – direkt via Home-appen. Du kan även justera volymen samt styra uppspelningen om du vill.

Lästips: Nokia Streaming Box 8010 – streamingbox för 4K/HDR/Dolby Atmos

Google Nest IQ
Du kan enklare styra och se vad den här säkerhetskameran spelar in åt dig. Foto: Google

Så testar du nya Google Home-appen

För att testa den nya appen så måste du först installera den senaste versionen av Google Home-appen på din mobiltelefon. Du hittar den här:

När du är inloggad går du till inställningarna och begär att få delta i testprogrammet kallat ”Public Preview”.

Så här gör du:

  1. Öppna Home-appen på din mobiltelefon
  2. Välj Inställningar > Allmänt > Public Preview
  3. Välj att skicka en förfrågan (du kan avbryta den när du vill)

Om du blir accepterad så kan du ladda ner och installera en ny testversion på din mobil.

Vill du inte använda testversionen? Det behöver du inte – det går alltid att avbryta delaktigheten i testprogrammet.

Läs mer om Public Preview-programmet här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.