Större Iphone-modeller på gång från Apple

apple-logo

Nya uppgifter om kommande Iphone-telefoner är att Apple kan ha tre modeller på gång för lansering under hösten och någon gång nästa år. Redan nästa månad kan en budgetmodell börja tillverkas för lansering under hösten och vad man vet kan det bli tal om fler färger än de befintliga telefonerna.

Det kommer även uppgifter om att Apple tittar närmare på modeller med 4,7- och 5,7-tumsskärmar. Den sistnämnda är i det närmaste en så kallad ”phablet” med tanke på storleken, men frågan är om Apple faktiskt vill gå så stort att de vill närma sig Samsung Galaxy Mega? 

Målet för Apple ska vara att kunna tillverka 20 miljoner exemplar av den kommande budgetmodellen innan sommarkvartalet nästa år. Om de bara inte tummar alltför mycket på hårdvaran så är det säkert en siffra som man kan uppnå. Frågan är givetvis vilka marginaler de vill hålla för vinsten.

Som vanligt gäller det att vara försiktig med rykten, men allt fler pekar åt samma håll och efter WWDC 2013 så lär de inte minska i antal. Får vi se en ny Iphone och Ipad Mini under hösten?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.