LG G6 uppvisad på CES 2017 — saknar modulär design & har 5,7-tumsskärm

LG G5

LG G6 har visats upp under CES 2017 och med det har vi fått några nya detaljer om kommande modellen. Den nya mobiltelefonen är ett tydligt steg åt sidan från nuvarande LG G5, en mobiltelefon som fick blandad kritik av recensenterna och ett svalt mottagande på en stekhet marknad.

Det kanske tydligaste är att LG tagit bort den modulära funktionaliteten och istället valt att implementera en större skärm. Istället för 5,3 tum som tidigare är nya istället på hela 5,7 tum och det med ett ännu okänt bildförhållande. Det är alltså inte traditionella 16:9 som gäller vilket betyder att vi inte heller vet upplösningen på skärmen.

”Det var ett meningsfullt test för oss. Givetvis fick vi betala mycket för det. Vi måste följa vad våra kunder vill ha”, sade Skott Ahn, LG Chief Technology Officer, om den modulära designen i G5.

Däremot vet vi att det under skärmen sitter supersnabba Snapdragon 835 som är nya flaggskeppsprocessorn från Qualcomm. Åtta kraftfulla kärnor ackompanjeras av grafikkretsen Adreno 540 och allt är tillverkat med 10-nanometersteknik från Samsung. Räkna med prestanda så det ryker samtidigt som strömförbrukningen går ner, om vi ska tro Qualcomm med 25 procent jämfört med nuvarande Snapdragon 820.

LG G6 släpps under våren — kostar upp till 6 800 kronor

Flaggskeppstelefonen kommer att lanseras under våren men exakt när det sker återstår att se. Den 27 februari till 2 mars är det Mobile World Congress i Barcelona och kanske får vi se en närmare uppvisning då. Intressant nog har vi redan idag en uppfattning om priset då LG säger att G6 ska kosta mellan 500 och 600 dollar, eller 5 700 till 6 800 kronor inklusive moms.

Frågan är om LG kan göra ett tillräckligt stort intryck i kategorin för att göra G6 till en storsäljare. För att lyckas krävs att telefonen har något som konkurrenterna inte har, och här ställer vi oss frågande till vad det kan vara. Moduläriteten med G5 var ett vågat försök att särskilja sig från mängden och här misslyckades LG ordentligt.

Dessutom måste LG visa att G6 är en välbyggd och tålig mobiltelefon. Det finns rapporter som pekar på att kameraglaset till befintliga LG V20 mycket enkelt kan spricka och det är något som absolut inte får ske med G6. Våra förhoppningar är att LG ger oss små men välkomna detaljer, som medföljande skärmskydd (färdigmonterat) eller ett minneskort.

Vad tror du om LG G6? Är det här telefonen man ska köpa 2017?

Obs: Bilderna till artikeln föreställer en LG G5. Det finns i skrivande stund inga bra bilder på LG G6.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.