Nu fungerar HDR-filmer från Netflix med LG G6

Netflix Logo 2016

Om du har mobiltelefonen LG G6 och är villig att betala för det så erbjuder Netflix stöd för Dolby Vision på den. Det betyder att du kan dra nytta av telefonens HDR-stöd när du tittar på filmer och serier som erbjuder den funktionen.

Allt som krävs för att HDR-stödet ska fungera är en prenumeration på Netflix av typen Premium. Det gör inte bara att Dolby Vision aktiveras, du får även stöd för Ultra HD och kan använda upp till fyra samtidiga skärmar för att titta på Netflix.

Förutom en Premium-prenumeration på Netflix krävs även den senaste versionen av filmtjänstens Android-app. Vilket i skrivande stund är version 5.0. En version som inte bara ger HDR-stöd utan även låser ute alla med rootade enheter, vilket vi skriver om här.

Även om LG G6 inte har en skärm som klarar 4K-upplösning så är resultatet ändå fantastiskt skarpt. Den 5.7 tum stora skärmen har upplösningen 2 960 x 1 440 pixlar vilket ger en pixeltäthet på utmärkta 564 dpi. Klart högre än någon annan TV idag.

Och nej, det kanske inte är den bästa idén att betala för dyraste Premium-prenumerationen om man bara tänker använda en tv utan 4K-stöd och mobiltelefonen. Då räcker det så klart lång med mellanalternativet som ger två enheter och stöd för full-HD.

Förhoppningsvis öppnas HDR-stödet upp för de få andra mobiltelefoner som klarar det idag. Som Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ och Sony Xperia XZ Premium. Har du en mobiltelefon med HDR-stöd, och ser du fram emot stöd för det med Netflix?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.