OneDrive förbättras — blir lättare att dela dina filer

microsoft onedrive logo units

Microsoft arbetar med att förbättra molntjänsten OneDrive inför sommaren. Tidigare har vi fått veta att de så omtyckta platshållarna ersätts av funktionen Files On-Demand. Nu kommer ytterligare information om ett omarbetat gränssnitt för delning av filer.


Det var under SharePoint Virtual Summit som Microsoft bekräftade att de arbetar med ett nytt gränssnitt för OneDrive. Inte bara till webbläsaren utan även för OneDrive till Utforskaren i Windows och Finder imacOS.

Närmare bestämt handlar det främst om delen som används för delning av uppladdade filer. Beroende på vart man använder OneDrive kommer det att se lite annorlunda ut. Men allra minst handlar det om en ny meny vid högerklick och snabbdelning till andra.

Det bekräftar Jeff Teper som är en av de huvudansvariga för OneDrive, SharePoint och Office. Nyheterna kommer att rullas ut på alla marknader inför sommaren, dock utan ett närmare datum att förhålla sig till.

Samtidigt med nyheten om gränssnittet till OneDrive kom information om SharePoint-användandet världen över. En tjänst som spelar allt större roll för tillväxten av Office 365. Här är några av siffrorna som Microsoft gått ut med nyligen.


  • Fler än 250 000 organisationer och fler än 85 procent av Fortune 500-företagen använder SharePoint som en del av Office 365.
  • Under det senaste året har användandet av SharePoint ökat med 90 procent, material sparat ökat med 300 procent och fler än 10 miljoner SharePoint-sajter har skapats.
  • Fler än 60 procent av SharePoint-platserna är aktiva online vilket Microsoft säger sig visa hur stor vikt användarna lägger på SharePoint som del av Office 365.

Microsoft har även gått ut med att även SharePoint får en hel del nya funktioner under årets andra hälft. Bland annat en djupare integration med Microsoft Flow.

Även ett nytt, förbättrat system för smartare sökningar är på gång. Speciellt designat för att ge resultat kring personer och deras egenskaper. Framtaget för att snabbare ge dig mer relevanta mottagare av filer och dylikt i dina projekt.

Använder du OneDrive eller SharePoint? Kommentera och berätta vad du tycker om nyheterna!