Android O har stöd för att pausa nerladdningar

android o developer preview pause download

Med Android O Developer Preview följer en riktigt intressant funktion som gör att du kan pausa nerladdningar som operativsystemet hanterar. Tidigare har det bara varit möjligt att fortsätta nerladdningen tills den blir helt klar eller avbryta och börja om på nytt.

Funktionen har funnits en tid i applikationer som Pocket Cast där podcast-avsnitt automatiskt pausat sin nerladdning vid byte från WiFi till mobildata. Även webbläsaren Chrome kan pausa nerladdning av filer.Men i själva Android som plattform har den inte funnits tidigare — och nyheten kommer som en glad överraskning för många.

Som det ser ut idag verkar möjligheten att pausa bara gälla för större nerladdningar och inte småfiler. Det vore logiskt då riktigt filer på några enskilda megabyte inte har någon större påverkan på någons surfpott. Nerladdning av uppdateringar till operativsystemet kan däremot äta åtskilliga gigabyte, så där är det minst sagt välkommet.

Exakt hur välintegrerat funktionen blir återstår att se, men vi uppskattar att få se den redan idag med Android O Developer Preview. Och eftersom det är en testversion finns givetvis alltid risken att funktionen begränsas i framtiden, tas bort helt eller görs om i ett nytt format.

Pausa nerladdningar är bara en av många förbättringar att vänta med Android O. Andra bekräftade nyheter är exempelvis ny design, smartare texthantering, optimerad visning av notifieringar och mycket mer. Android O handlar om att göra det som redan finns bättre, inte över-innovera bara för sakens skull.

Läs mer om alla nyheter på Android Authority. De har en bra lista över alla förbättringar och optimeringar som kommer med varje ny testversion av Android O.