LG V30 kan få fyra kameror och kraftfull Snapdragon 835-processor

LG V20

LG V20 har knappt nått ut på marknaden innan de första ryktena om efterföljande V30 börjar dyka upp. Det går inte att bekräfta uppgifterna innan LG gör sin officiella presentation, och när den kommer vet vi inte.


De uppgifter som dykt upp är att LG V30 ska använda processorn Qualcomm Snapdragon 835, använda 6GB RAM-minne och få en uppgraderad DAC som slår den i LG V20.

Minst sagt kraftfull hårdvara alltså och om de stämmer en bit före LG G6 som inte ens har släppts på marknaden än. Den modellen är också en flaggskeppstelefon men med långsammare Snapdragon 821. Anledningen ska vara att Samsung lagt vantarna på de kraftfullare processorerna vilket gör att LG får nöja sig med sämre hårdvara.

Det är åtminstone uppgifterna vi tagit del av och även om de inte bekräftats så låter de trovärdiga. Annan information pekar dessutom på att LG V30 får dubbla kameror, både på fram- och baksidan. Och att den får ”mystiska funktioner”, vad nu det egentligen betyder.

LG G6 presenteras under Mobile World Congress

Vi får helt enkelt vänta och se. Först gör LG en lansering av G6 under Mobile World Congress den 26 februari, och LG V30 är inte att vänta innan hösten 2017. Då våren knappt har nått fram till Sverige så är det lång väntan innan nästa modell blir aktuell.


En intressant detalj är att LG verkar flytta sin flaggskeppsstatus från G-serien till V-serien. Om det betyder att G6 inte alls blir någon toppmodell utan snarare ett mellanting som är snäppet över mellanklassen men en bit under toppklassen.

Tronskiftet skulle kunna markera en sänk prislapp för LG G6 jämfört med G5. Den senare är LG:s befintliga modell och som lanserades till butik under april 2016, då med en prislapp runt 6 500 kronor. En prislapp som snabbt störtdök och i oktober samma år låg på 3 700 kronor. Om LG vill konkurrera med G6 krävs ett pris långt under 6 500 kronor, men vad tror ni lappen hamnar på?

Notera att bilden till artikeln visar en LG V20 och inte V30. Läs mer om nyheten på webbsajten Androidpure.com.