Itunes en fortsatt viktig inkomstkälla för Apple

apple-logo

Apple har släppt sin senaste kvartalsrapport och om man ska tro de nya siffrorna bara fortsätter iTunes att växa.

Hela 800 miljoner konton är anslutna till iTunes idag, en kraftig ökning från de 575 miljoner som rapporterades i juni förra året.

Bara under förra kvartalet spenderade användarna hela 5.2 miljarder dollar på tjänsten. En ökning med 24 procent från år till år och en allt viktigare inkomstkälla för Apple.

Även antalet nedladdningar av applikationer ökar, nu uppe i totalt 70 miljarder nedladdningar. Tidigare i januari var den siffran på 65 miljarder.

Apple är kanske en bra bit bakom Samsung sett till rena marknadsandelar för exempelvis smartphones, men inkomsterna är rejält mycket högre. Inkomsterna för kvartalet stannade på 45.6 miljarder dollar med en vinst på 10.2 miljarder dollar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.