Bästa batteriskalet till Iphone 5 – Mophie Juice Pack Plus

mophie juice pack plus

Innan batteritillverkarna kommer på en lösning som gör att våra smartphones och surfplattor kan hålla sig vid liv i åtminstone några dagar på en enda laddning så finns alltid det överhängande hotet om att det saknas såväl laddare som uttag.

Visserligen klarar exempelvis Samsung Galaxy Note II sig förträffligt bra med tanke på det stora batteriet, men så är också telefonen i sig enorm och det skulle inte passa bra i en Iphone 5 eller Galaxy S4. Turligt nog finns lite hjälp från externa batterier och när det kommer till just Iphone 5 finns ett nytt och trevligt alternativ i form av Mophie Juice Pack Plus.

Precis som tidigare modeller från Mophie så är det ett skal som telefonen placeras i och där strömmen till telefonen kommer via det nedre uttaget. Med en batterikapacitet på hela 2 100 mAh kan man förlänga telefonens batteritid med 120 procent och det betyder att när batteriet är fulladdat så finns ytterligare 20 procent att ta av.

Inte dåligt med tanke på att Mophie Juice Pack Plus är en riktigt tunn lösning och dessutom otroligt bra designad med stark hållbarhet. Vill man inte ha skalet på telefonen hela tiden så ligger det även fint i väskan, förslagsvis laddat och redo vid behov.

Mophie Juice Pack Plus kommer i svart, röd och vit med tillgänglighet redan idag (i USA åtminstone). Cirkapriset stannar på 120 dollar på andra sidan Atlanten och räkna då med skyhöga 1 200 kronor här i Sverige.

Den som har en Iphone 4 eller 4S kan även titta närmare på Mophie Juice Pack Helium (1 500 mAh) och Mophie Juice Pack Air (1 700 mAh) som båda är förträffliga alternativ till de äldre Iphone-modellerna. För dessa båda betalar man cirka 629 kronor till 899 kronor beroende på vilken modell man vill ha. Det finns givetvis billigare alternativ på marknaden, men det här är toppklass.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.