Telegram har meddelat att de uppdaterat sin applikation för Android Wear så den har stöd för helt nya Wear 2.0. Det betyder att du kan använda applikationen helt fristående och slipper ha en telefon i närheten — så länge det finns WiFi till smarta klockan kommer Telegram att fungera utmärkt.
Funktionaliteten sträcker sig till att Android Wear-appen är en minivariant av den kompletta applikationen för din mobiltelefon. Du kan söka och läsa chattmeddelanden, hitta kontakter, skapa grupper. Och med stöd för Android Wear 2.0 kan du också skicka meddelanden som skrivs direkt på smartklockan.
Dessutom har designen uppdaterats något och du behöver inte längre nöja dig med den blåa färg som Telegram haft sen lanseringen. Det går nu att byta teman för att byta färg på gränssnitt och det är något som snart kommer till Android-applikationen i telefonen också.
Using this tiny yet powerful app, you can browse your chats and quickly reply to messages with voice, text, emoji, or stickers. You can also view your contacts and even create groups right from your watch.
Redan idag kan du gå till Google Play Store och ladda ner Telegram för att prova själv. Har du redan applikationen installerad uppdateras den automatiskt om du inte redan begärt en manuell uppdatering. Appen för Android Wear uppdateras automatiskt den med när huvudappen gör det.
Telegram erbjuder säker kommunikation — eller?
Vad är då Telegram och varför ska du använda applikationen? Telegram är en tjänst för att skicka privata och säkerhet krypterade meddelanden till andra. Meddelanden kan självdestruera för att inte lämna några spår på dina enheter och allt är, åtminstone i skrivande stund gratis.
Telegram är det kanske bästa sättet idag för att kommunicera säkerhet via digitala lösningar. Åtminstone om man ska tro förespråkare för tjänsten. Men det finns en mörkare baksida som kräver viss undersökning om man vill vara helt säker på om Telegram är rätt väg att gå.
I juni 2016 rapporterades att krypteringen som används för att skydda meddelanden inte höll måttet och att Telegram inte krypterade meddelanden fullt ut som standard. Med fler än 100 miljoner användare vid tillfället var det alltså många som trodde att de var skyddade mot snokande ögon, men egentligen fanns brister som behövde lösas.
Hur väl skyddet som Telegram använder faktiskt fungerar återstår att se, men vi vet inte idag hur mycket information som hackare och myndigheter kan få ut från tjänsten. Telegram har intressanta funktioner, ett trevligt gränssnitt och många användare, så har du inget att dölja med dina meddelanden kan tjänsten vara värd att prova, bristande säkerhet eller inte.
Annars finns alltid WhatsApp, iMessage och liknande med ännu fler användare och som har större spridning. Även dessa krypterade och (påstått) säkra. Vilken meddelandetjänst brukar du använda och varför rekommenderar du den? Kommentera gärna och berätta!
Lämna ett svar
Visa kommentarer