Telegram Premium – det här är nya abonnemanget (2022)

telegram-logo-blue-background

Meddelandetjänsten Telegram har introducerat en ny Premium-nivå som ger dig extra funktionalitet och snabbare tillgång till nyheter som släpps till tjänsten i framtiden.

Telegram Premium är ett abonnemang som kommer att finnas vid sidan av den klassiska gratistjänst som du använder idag. När Premium släpps så ger den betalande användare nyheter som stöd för större filöverföringar och snabbare åtkomst mot meddelandetjänstens servrar.

macOS Ventura och iOS 16 kan installera uppdateringar utan omstart

Premium kommer också att öppna dörren mycket snabbare för alla nya saker som kommer till Telegram i framtiden. Den som är gratisanvändare får istället sitta på skambänken och snällt vänta på att de också ska få alla nyheter. Hur länge det kan dröja återstår att se.

“The problem here is that if we were to remove all limits for everyone, our server and traffic costs would have become unmanageable, so the party would be unfortunately over for everyone.

After giving it some thought, we realized that the only way to let our most demanding fans get more while keeping our existing features free is to make those raised limits a paid option.”

Pavel Durov, VD för Telegra

Anledningen till att Telegram introducerar Premium har med kostnader att göra. Dataförbrukningen är enorm och det kostar dem stora summor. Med nya abonnemanget så kan Telegram fortsätta leverera det där lilla extra till den betalande kunden medan gratisanvändaren får nästan allt som den har idag.

Nämnvärt är att allt som du kan göra idag kommer också att finnas tillgängligt som gratisanvändare i framtiden. Du måste INTE betala för Premium i framtiden om du inte vill.

iOS 16 visar dina sparade WiFi-lösenord

Det är inte klarlagt exakt vilka funktioner som kommer att släppas i framtiden som faktiskt rättfärdigar (den ännu okända) kostnaden för Premium. Klart är åtminstone att vissa Premium-funktioner, som utvalda klistermärken/stickers och liknande kan skickas (och visas) för gratisanvändare från betalande användare

Det är tydligt att Telegram måste få in pengar i verksamheten och det här är ett sätt att göra det utan att behöva visa irriterande reklam hela tiden. Frågan är hur många som faktiskt väljer att prenumerera på Premium varje månad och om det blir tillräckligt.

Via TechRadar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.