När släpps God of War Ragnarök? Här är svaret

god of war playstation 5 4k

God of War: Ragnarök är ett hett efterlängtat spel som tar vid efter slutet på det första spelet, God of War, från 2018. Efter snart fyra år så är det många som börjar bli rejält otåliga – inte minst efter de senaste ryktena om att spelet försenas in i 2023.

Uppdatering: Då släpps God of War Ragnarök

Den 9 november 2022 släpps spelet till svenska butiker. Du kan köpa God of War Ragnarök från 600 kronor till Playstation 4 och från 650 kronor för Playstation 5 – om du väljer att köpa spelet på skiva. Sony tar ett skyhögt premiumpris via Playstation Network, så om du vill spara pengar så väljer du att inte köpa spelet digitalt.

Senaste och sista trailern till God of War Ragnarök.

Ragnarök var initialt tänkt att släppas redan 2021, men spelet tvingades in i framtiden på grund av den segdragna utvecklingen. Huruvida det blir 2023 som ryktat återstår att se, men webbsajten Bloomberg menar åtminstone att vi fortfarande kan förvänta oss en lansering i år.

15 speltrailers från Sonys State of Play (Playstation)

I Ragnarök får du får slåss mot Thor och Freya

Faktiskt ”redan” i november om vi ska tro deras artikel här. Och det trots att God of War: Ragnarök inte visades på förra veckan State of Play eller den här veckans Summer Game Fest.

Det finns en överhängande risk att Ragnarök försenas ytterligare och faktiskt landar i våra Playstation-konsoler först nästa år. Tacksamt nog finns det gott om nya och kommande spel som lanseras det här året att fördriva tiden med (se länken ovan till alla trailers från State of Play exempelvis).

Berättelsen i God of War: Ragnarök tar oss några år efter händelserna i det första spelet. Kratos och Atreus har åter igen hamnat i Midgård och tillsammans måste de besluta sig för hur invånarna där bäst förbereder sig inför den stundande domedagen, Ragnarök.

De huvudsakliga motståndarna (spoiler-alert) är inga mindre än Thor och Freya. Deras röstskådespelare är inga mindre än Danielle Biscutti som även gjorde Freyas röst i originalspelet, samt Ryan Hurst som Thor. Ryan är kanske mest känd som Opie från tv-serien Sons of Anarchy.

Cyberpunk 2077 storsäljer efter senaste uppdateringen – försäljningen ökade med 600 %

Sista spelet i den populära serien

God of War: Ragnarök är ett det sista spelet i serien om Kratos och Atreus. Eller, åtminstone det sista spelet i nystarten för våra favorithjältar från den grekiska mytologin. Det är sannolikt att ett så populärt och lukrativt spel kommer att inspirera till fler titlar i framtiden med samma tema.

Via Polygon

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.