Cyberpunk 2077 storsäljer efter senaste uppdateringen – försäljningen ökade med 600 %

cyberpunk 2077 art cdpr 2022

Spelstudion CD Projekt Red rapporterar att Cyberpunk 2077 säljer riktigt bra just nu. Den senaste, stora uppdateringen till spelet har bidragit till en försäljningsökning med 600 procent.

I den senaste kvartalsrapporten säger spelstudions VD Adam Kiciński att Cyberpunk 2077 har ökat i popularitet hos de som äger en nya generationens spelkonsol; Xbox Series X/S och Playstation 5.


Lästips: Cyberpunk 2077: Första expansionen släpps 2023

Anledningen är att spelet har uppdaterats med den next-gen-förbättring som CD Project Red utlovat (och som i ärlighetens namn borde ha släppts samtidigt med Cyberpunk 2077 från första början).

I kvartalsrapporten ser vi att Cyberpunk 2077 inledningsvis storsålde på PC med Playstation (tvåa) och Xbox (trea) som en försvinnande liten andel. Under första kvartalet 2022 så har siffrorna sväng rejält.

Idag ser vi att Playstation står för merparten av försäljningen, följt av PC och därefter Xbox. Här pratar vi bara den digitala försäljningen då fysiska exemplar inte redovisades.

Lästips: Se alla våra artiklar om Cyberpunk 2077 här

CD Project Red har planer på minst en större expansion som, vad vi vet idag, kommer att öppna upp områden i Night City som tidigare inte varit åtkomliga.

Exakt vad som kommer är inte helt fastställt, men vi hoppas så klart på många fler uppdrag, många fler optimeringar som ökar prestandan och så klart fler vapen och kläder!

Via VG247

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.