AmpliFi Alien får HomeKitstöd med firmware 3.7.0 (2022)

ubiquiti amplifi alien mesh router

Om du använder mesh-lösningen AmpliFi Alien och samtidigt använder HomeKit så har vi en glädjande nyhet till dig. Stöd för HomeKit är på gång med firmware-version 3.7.0 och senare.

Det säger Reddit-användaren u/TimoFeyK som säger sig beta-testa den nya mjukvaruversionen just nu. Som en del av uppdateringen inkluderas följande enligt användaren:

”…Apple HomeKit för AmpliFi Alien router (stöd från firmware-version 3.7.0beta6 och senare)”

Det ska även inkluderas en rad mindre förbättringar, som buggfixar och stabilitetsfixar.

Tillverkaren Ubiquiti skriver inte uttryckligen att de inkluderar stöd för HomeKit Secure Router (HSR), men eftersom det inte finns mycket annat som en mesh-router kan bidra med till HomeKit så förutsätter vi att det är vad som gäller.

Vad HomeKit Secure Router innebär är bättre kontroll av vilka enheter som får vara i hemnätverket, styrt via en iPhone eller iPad. Så här kommer du igång med HSR på en AmpliFi Alien.

Lästips: Asus ZenWifi Pro XT12 AX11000 – så bra är mesh-nätverket (tester)

Använd HomeKit Secure Router med din AmpliFi Alien-router

  1. Säkerställ att du använder firmware-version 3.7.0 eller senare i din router
  2. Använd den officiella router-appen för AmpliFi Alien för att lägga till routern i Home-appen
  3. Följ instruktionerna i Home-appen tills du får en avisering som säger att processen är färdig

Klart. Svårare än så är det inte. Om du inte har använt din AmpliFi Alien-router tidigare så kan du nu lägga till alla dina andra HomeKit-kompatibla WiFi- och ethernet-prylar via Home-appen.

Ladda ner AmpliFi Alien-appen för Android och iOS

Observera att appen i skrivande stund inte har HomeKit-stöd inkluderat. Räkna med att Ubiquiti släpper en uppdatering inför lanseringen av firmware-version 3.7.0 inom en överskådlig framtid.

För mer information om säkrare hemnätverk med HomeKit så kan du besöka Apples officiella supportsida här.

Vad är AmpliFi Alien?

AmpliFi Alien är en mesh-lösning med Dual-Band WiFi6-stöd. Den här routern ger dig teoretisk maxhastighet på hela 1 148 Mbps (2.4GHz) respektive 4 804 Mbps (5 GHz). Du får fyra gigabit-portar, stöd för upp till 160 Hz bandbredd och 12 samtidiga, spatiala strömmar till samma Alien-enhet.

Det ungefärliga priset just nu är strax under 4 000 kronor för basenheten. Du kan köpa till fler enheter och bygga ut ditt trådlösa nätverk för längre räckvidd.

Via HomeKitNews

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.