Asus ZenWifi Pro XT12 AX11000 – så bra är mesh-nätverket (tester)

asus zenwifi pro xt12 ax11000 2022 1

ASUS ZenWiFi Pro XT12 är en av marknadens absolut kraftfullaste och mest kapabla mesh-routrar idag. Den här produkten är det perfekta valet för dig med en snabb fiberlina, ett stort hem som måste täckas och många prylar med WiFi 6-stöd.

Samtidigt är den här produkten extremt dyr och det kan finnas mer prisvärda prylar. Därför gäller det att du har stenkoll på allt som är negativt så att priset plötsligt inte blev värre än du tänkt dig. Här summerar vi och länkar till recensioner av ASUS ZenWiFi Pro XT12 så att du har koll på vad mesh-routern faktiskt klarar och inte klarar.

Om du vill komma ner rejält i pris men ändå få en riktigt bra mesh-lösning med WiFi 6-stöd så rekommenderar vi att du också kollar på WiFi AX XT8. Här tipsar vi om åtta saker du måste veta om XT8-modellen från Asus.

Blacktubi: Betyg 9,8 av 10

The ZenWiFi Pro XT12 is the best mesh WiFi you can buy in the market right now. It has the one of the fastest processor and the fastest WiFi 6 radio in the market, resulting in a really fast performance that will be hard to beat.

Webbsajten Blacktubi gillar verkligen ZenWifi Pro XT12 och hyllar produkten som klassledande med sin utmärkta WiFi-täckning. De hyllar prestandan, den kraftfulla hårdvaran (speciellt processorn) och att man får dubbla 2.5G-ethernetportar. Även den passiva (ljudlösa) kylningen uppskattas av sajten.

Om det är något som de däremot inte gillar så är det så klart prislappen. Den är hög. Inte heller uppskattas avsaknaden av USB-portar och att webbgränssnittet för inställningar inte är användarvänligt. Däremot är appen betydligt vänligare. De hade också uppskattat fler LAN-portar på mesh-enheterna.

Läs hela recensionen och se fotografier på Blacktubis webbsajt här.

Geek Culture: Betyg 8,1 av 10

Overall the XT12 is one of the more powerful Wi-Fi 6 mesh/router systems we have used, fulfilling many of the promises ASUS offered.

Webbsajten Geek Culture gillar den höga prestandan och utmärkta täckningen (även med bara en nod). Andra detaljer de tycker om är utseendet och säger helt enkelt att ZenWiFi Pro XT12 är det bästa du kan köpa idag från Asus. Ett lyft från gamla och långsammare XT8.

Bland de mer negativa punkterna så säger Geek Culture att de hade problem med vissa prylar som skulle ansluta till 2,4GHz-nätet. De märkte också ett ordentligt hastighetstapp med 5GHz-2 vs 5GHz-1. Och några hastigheter på 11 000Mbps kunde de inte nå upp till utan kallar det ren marknadsföring.

Läs hela recensionen och se fotografier på Geek Culture webbsajt här.

Avforums: Betyg 9 av 10

If you have £700 laying around and you want the best Mesh Wi-Fi System you can get for that money, then the ASUS ZenWiFi Pro XT12 is definitely one to consider

Webbsajten Avforums hyllar den höga prestandan, utmärkta täckningen och alla funktioner som Asus har pressat in i ZenWiFi Pro XT12. De gillar den snabba processorn, designen och de dubbla 2.5G-portarna. En annan detalj är kompanjonappen som är användarvänlig och VPN-stödet är utmärkt.

Bland de få sakerna som Avforums inte gillar hittar i en skyhög prislapp och avsaknaden av USB-portar (seriöst Asus, varför?). Det enda som ZenWiFi Pro XT12 inte får toppbetyg på är värdet för pengarna (8 av 10) du betalar menar Avforums.

Läs hela recensionen och se fotografier på Avforums webbsajt här.

Jayceooi: Betyg 4,6 av 5

In short, ZenWiFi Pro XT12 is the best and most performing tri-band WiFi 6 system from Asus yet. Wider range with superior speed. And packed with a lot of useful goodies.

Webbsajten Jayceooi lyfter fram ZenWiFi Pro XT12 som den bästa och högst presterande tri-bandroutern hittills från Asus. De gillar alla funktioner och lyfter fram adaptiv QoS, säkerhetsfunktionerna och gästnätverket som några saker de gillar extra bra. Även processorn på 2.0GHz upplever de som ruskigt snabb.

I sin recension så poängterar inte recensenten några negativa saker om produkten. I sitt betyg får värdet för pengarna det lägsta delbetyget på 4 av 5, vilket reflekterar vad flera andra säger om mesh-routern. Du betalar ett premiumpris för bra egenskaper, men det ÄR ett riktigt högt pris.

Läs hela recensionen och se fotografier på Jayceoois webbsajt här.


Så mycket kostar ZenWifi Pro XT12

Köp routern på Webhallen

Se det lägsta priset på Prisjakt

Se priser och lagerstatus för Asus ZenWiFi Pro XT12 AX11000 på Prisjakt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.