Huawei Watch GT Runner – så bra är smartklockan (tester)

huawei watch gt runner lowres 2022

Planerar du att köpa en träningsklocka och har en Android-telefon så ska du kolla närmare på Watch GT Runner från Huawei. Det är en omtyckt modell som släpptes våren 2022 med många positiva recensioner.

Den här modellen har en hel mängd fördelar och bra saker som gör den riktigt köpvärd. Men samtidigt saknar den en del viktiga saker som gör att du kanske väljer att titta vidare på andra modeller.

Vi har sammanställt några av de största recensionerna på nätet om Watch GT Runner här under så att du snabbt ser vad som är bra och dåligt. Vill du läsa mer finns länkar till respektive recension också.

Läs mer om Watch Runner GT i vår informativa produktartikel här

Tech Advisor: Betyg 4 av 5

The Huawei Watch GT Runner may be familiar, but small tweaks can make a big difference to the overall experience on offer.

Webbsajten Tech Advisor ger smartklockan ett mycket positivt betyg. De hyllar den lättviktiga designen och ljusstarka skärmen, samt uppskattar den detaljerade statistiken om träningsaktiviteter. I sin recensioner skriver de att det här är en smartklocka som är idealisk för dig som är en passionerad löpare.

Samtidigt pekar de på flera brister som du bör känna till. Den här smartklockan har bara begränsad smartfunktionalitet och har du en iPhone så är Huawei Watch GT Runner begränsad eftersom Apple låser in funktionalitet i sitt eget ekosystem. Tech Advisor hade även velat se en mindre variant på 42mm av den här modellen.

[Läs hela recensionen och se fotografier på Tech Advisors webbsajt här](Huawei Watch GT Runner).

Wareable: Betyg 3,5 av 5

As a running watch, the Huawei Watch GT Runner brings a lovely screen, lightweight design and is packed with decent running insights.

Webbsajten Wareable hyllar precis som Tech Advisor den lättviktiga designen och de många funktionerna som är gjorda för löpare. De skriver i sin recension att det finns mycket att tycka om i smartklockan, inte minst batteritiden som är riktigt bra när du inte använder GPS:en alltför ofta.

Om det är något de inte gillar så är det GPS-positioneringen som trots den nya antennen inte presterade så bra som de hoppats. De tycker inte heller om att tredjepartsstödet med appar är så begränsat. Och som många andra recensenter så upplever de inte att Watch GT Runner är en speciellt smart smartklocka.

Läs hela recensionen och se fotografier på Wareables webbsajt här

6 saker du måste veta om Huawei Watch GT Runner

TechRadar: Betyg 4 av 5

A dependable mid-range sports watch, the Huawei Watch GT Runner shares a lot of DNA with other wearables in the GT series, but puts a fresh spin on things with a lighter design optimized to establish a faster GPS lock.

Webbsajten TechRadar uppskattar den utmärkta pulsmätaren och de lättanvända träningsfunktionerna i smartklockan. De tycker också som de andra recensenterna att den låga vikten är välkommen, precis som den ljusstarka och lättlästa skärmen. Även batteritiden lyfts fram som något riktigt bra.

Precis som Wareable så poängterar de att GPS-positioneringen inte är av toppklass. Faktum är att den presterade sämre än de förväntat sig. Dessutom lyfter de fram att kontaktlösa betalningar inte fungerar och att klockans beräknade springtider för olika avstånd är alltför ambitiös i sina beräkningar.

Läs hela recensionen och se fotografier på TechRadars webbsajt här

T3: Betyg 4 av 5

The Watch GT Runner doesn’t offer quite as many features as Garmin or Polar watches, but it has built-in GPS and a comparatively accurate optical heart rate sensor.

Webbsajten T3 gillar verkligen den responsiva pekskärmen och tycker att smartklockan fungerar bra för användare som har synfel. Tvärt emot flera andra recensenter så gillade de GPS-positioneringen och de uppskattade alla de många löparinriktade funktionerna. Och som andra att vikten är så låg!

Men. De har en del negativt att säga också. De detaljerade datafälten upplevdes som alltför små, boetten tycker de inte passar för tunna handleder och de saknar inbyggt lagringsutrymme för musik. Faktum är att de gillar syskonmodellen Watch GT 3 bättre med nästan samma funktionalitet och bättre design.

Läs hela recensionen och se fotografier på T3s webbsajt här

ExpertReviews: Betyg 4 av 5

If you own an Android or a Huawei handset, the Huawei Watch GT Runner is definitely worth putting on your shortlist. It’s light and comfortable with a stupendously good screen and the running and fitness features are excellent.

Webbsajten ExpertReviews gillar hur lätt och komfortabel smartklockan är. De tycker att skärmen är löjligt bra och att träningsfunktionerna är utmärkta. Pulsmätaren gillar de skarpt och batteritiden lyfter de också fram som något riktigt positivt. De är helt enkelt imponerade på flera punkter.

Och samtidigt inte alls imponerade över en medioker GPS-positionering, begränsningar för iPhone-användare och att Watch GT Runner inte har inbyggt stöd för flera större fitnessplattformarna som finns. ExpertReviews säger att konkurrensen är stenhård i prisklassen och att Garmin Venu 2 är snäppet vassare.

Läs hela recensionen och se fotografier på ExpertReviews webbsajt här

En utmärkt recension av YouTube-kanalen TechTablets.

Android Headlines: Betyg 5 av 5

The Huawei Watch GT Runner is an excellent sporty watch, and so much more than that.

Webbsajten Android Headlines ger smartklockan toppbetyg och menar att i princip allt är toppen med Watch GT Runner. De gillar den inbyggda mikrofonen och högtalaren, det utmärkta batteriet, känslan i knapparna och den haptiska återkopplingen i den digitala kronan.

Det enda som Android Headlines pekar på som negativt är priset och några mindre utmaningar som de hade. Småsaker som inte påverkade totalbetyget. Exempelvis storleken som gör modellen svårvald på nätta handleder, och att mjukvaran kan putsas till en del.

Läs hela recensionen och se fotografier på Android Headlines webbsajt här


Så mycket kostar Huawei Watch GT Runner

Köp sportklockan på Webhallen

Se lägsta pris på Prisjakt

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.