Nästa Google Nest Hub kan få löstagbar skärm

google nest hub gen 1

Det här är ett rykte som är lika kul som det är konstigt. Google påstås arbeta på en ny smarthögtalare med avtagbar skärm. Som en Nest Hub vars skärm kan tas med till exempelvis soffan och användas som en surfplatta.

När skärmen är ansluten till högtalaren får du en traditionell Nest Hub och när den är av så ska den kunna användas överallt inom hemmet. Så länge den har en WiFi-anslutning vill säga.

Läs mer: Google har presenterat nya Nest Hub (2021) med sömnmätning och geststyrning

Nya Nest Hub kan använda Google Cast, Fuchsia OS eller Android 12L

Exakt hur det kommer att fungera är inte fastställt idag. Men det låter som om att skärmdelen har ett inbyggt batteri som laddas via ett magnetfäste på själva högtalaren.

Redan idag kan du styra ditt smarta hem med en Nest Hub, men att ta med skärmen på gående fot i hemmet gör själva styrningen ännu mer praktisk tack vare pekskärmen.

En annan detalj som inte är känd är vilket operativsystem som den nya smarthögtalaren kommer att använda.

Första generationens Nest Hub använder Fuchsia OS medan andra generationens modell använder Google Cast. Det är sannolikt att Fuchsia OS kommer att släppas som en uppdatering till andra generationens Nest Hub också.

Även Android 12L med anpassningar för större skärmar är ett tänkbart alternativ. Det är dock inte sannolikt att Google tar steget till Android när de redan har två andra operativsystem på andra Nest Hub-modeller.

Läs mer: Nu uppdateras din Nest Hub med Fuchsia OS

Behöver vi en Nest Hub med avtagbar skärm?

Den stora frågan är vem Google vill ska köpa en Nest Hub med avtagbar skärm. Primärt används smarthögtalare med inbyggd skärm för musik, poddar, röststyrning av det smarta hemmet och bildvisning.

En avtagbar, lågupplöst skärm med storleken 7 eller 10 tum lär öka prislappen en bit över de cirka 600-700 kronor som Nest Hub (2nd Generation) kostar idag. Och vem vill använda en surfplatta med en lågupplöst och slö skärm till spel, appar och streaming?

Vår gissning är att Google antingen har 1) hittat en mycket nischad grupp användare som de vill rikta sin nya Nest Hub till, eller 2) att de inte alls tänker släppa en Nest Hub med avtagbar skärm. Vi sätter våra kronor på det sista alternativet.

Vad tror du är på gång eller inte på gång? Skriv en kommentar och berätta!

Läs mer om nyheten på 9to5google som var först med att rapportera om den (potentiellt) kommande produkten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.