Nu uppdateras din Nest Hub med Fuchsia OS

google nest hub gen 1

Nya operativsystemet Fuchsia OS rullar just nu ut till första generationens Nest Hub. Och med lite tur märker du aldrig när installationen är färdig.

Fuchsia OS är ett operativsystem som är helt utvecklat av Google. Kärnan i systemet är Zircon som är byggd för att fungera på många olika IoT-system.

Läs mer: Google Nest-serien börjar visa luftkvalitet i väder-widgeten

Det nya operativsystemet ersätter gamla, Linux-baserad Cast OS och bör inte påverka hur du använder Nest Hub överhuvudtaget. Allt ska vara som tidigare.

Google har gradvis släppt uppdateringen med Fuchsia OS till allt fler Nest Hub-enheter. Om din enhet använder firmware 1.52.260996 så har du nya systemet.

På sin höjd kommer du märka mindre prestandaförbättringar, men om än det.

Tack vare Fuchsia OS får vi en modern, stabil grund som Google kan utveckla vidare med för användning i många olika IoT-enheter världen över.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.