Google Nest-serien börjar visa luftkvalitet i väder-widgeten

google nest hub 2021 second gen 1

Google Nest-serien får stöd för att visa hur bra eller dålig luften är i utvalda områden. Målet är att introducera Air Quality Index (AQI) till Nest-serien på åtminstone den amerikanska marknaden inom kort.

Air Quality Index-nivån visas med en färgkodning från grönt till mörkrött. På Google Nest kommer AQI-nivån att visas som en liten indikator på den befintliga väder-widgeten med en siffra mellan 0 och 500.

Läs mer: Google har presenterat nya Nest Hub (2021) med sömnmätning och geststyrning

Ju lägre siffra desto bättre är luftkvaliteten. Luftkvaliteten indikeras även av en färgskala där lättare färger är bättre luftkvalitet och tyngre färger indikerar sämre kvalitetsförhållanden.

Här är en skala som visar hur du tolkar AQI-nivåerna:

  • 0 – 50 / Green: Good
  • 51 – 100 / Yellow: Moderate
  • 101 – 150 / Orange: Unhealthy for Sensitive Groups
  • 151 – 200 / Red: Unhealthy
  • 201 – 300 / Purple: Very Unhealthy
  • 301 and up / Maroon: Hazardous

En anledning till att Air Quality Index kommer till Nest-serien är direkt relaterad till de stora bränderna som drabbat USA under året. Inte minst större delar av Kalifornien och den västra delen av landet.

Under de kommande veckorna ska väder-widgeten uppdateras med AQI-nivåerna och uppdateringen rullas ut automatiskt till alla användare.

Läs mer: Gamla Nest Hub använder nu Fuchsia OS

När uppdateringen är installerad kan användaren använda röstkommandon för att få luftkvaliteten uppläst och visad på skärmen. Det går även att få varningar om luftkvaliteten i närheten är uppmätt till farliga nivåer.

Det går även att välja bort visning av Air Quality Index om man inte vill se den informationen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.