Roborock S7 MaxV Ultra – så bra är robotdammsugaren (tester)

roborock s7 maxv ultra 2022

Det här är en robotdammsugare som grävet ett riktigt, riktigt djupt hål i din plånbok. Men det är också en av marknadens bästa alternativ om du kan leva med att dockningsstationen tar upp rejält med plats i hemmet.

Vi har samlat de största och mest ingående recensionerna för att se hur bra den här robotdammsugaren faktiskt är. Och det verkar som att merparten av de som har en Roborock S7 MaxV Ultra rekommenderar den (till de flesta i alla fall).

Om du vill ha mer information om de tre modellerna i Roborrock S7-serien så kan du läsa mer i vår initiala artikel här.

ModellRoborocks priserPris hos WebhallenPriser hos svenska återförsäljareFunktionalitet
S7 MaxV799 EURSe pris härCirka 8 490 kronorAlla grundfunktioner
S7 MaxV Plus999 EURSe pris härCirka 10 490 kronorAlla grundfunktioner
Automatisk återfyllnad av vattentanken
S7 MaxV Ultra1 399 EURInget pris än (bevaka hos Prisjakt)Inget pris än (bevaka hos Prisjakt)Alla grundfunktioner
Automatisk återfyllnad av vattentanken
Automatisk rengöring av moppen

TechRadar: Betyg 4,5 av 5

The Roborock S7 MaxV Ultra is a powerful robot vacuum that can collect fine dust and larger debris, while also offering the ability to mop hard floors

Webbsajten TechRadar uppskattar att robotdammsugaren har både dammsugare och våtmopp för extra bra rengöring. De pekar även på den automatisk tömningen av behållarna och den inbyggda kameran som du kan kolla genom med en app som positiva egenskaper.

Bland de mer negativa egenskaperna pekar de på den stora dockningsstationen, att modellen är något högre än många konkurrenter (svårt att komma åt under vissa möbler) och vissa funktioner bara går att använda med nyare iPhone-modeller.

Läs hela recensionen och se fotografier på TechRadars webbsajt här.

AndroidCentral: Betyg 4,5 av 5

The dock might be big, but the Roborock S7 MaxV Ultra is also incredibly convenient. With the ability to empty its own dustbin, refill its own water tank, and clean its mop, there’s minimal work for consumers to keep this robot vacuum running.

Webbsajten AndroidCentral tokgillar robotdammsugaren av flera anledningar. Den undviker alla hinder utan problem, städar i perfekta rader, kan identifiera underlaget och tömmer behållarna helt själv. De gillar också den självrengörande moppen (som går att byta om du vill).

Det enda som sajten inte riktigt gillar är den höga prislappen (som verkligen är skyhög) och att dockningsstationen låter en hel del. De tycker också att robotdammsugaren är något stor vilket kanske inte passar alla användare. De rekommenderar att du kollar andra, billigare modeller först just på grund av priset.

Läs hela recensionen och se fotografier på AndroidCentrals webbsajt här.

Ett omfattande test som visar om robotdammsugaren faktiskt gör ett bra jobb eller inte.

The Verge: Betyg 8 av 10

I’m going to start out by saying you do not need the Roborock S7 MaxV Ultra. But you are going to want it. No one really needs a $1,400 robot that cleans and mops their floors.

Webbsajten The Verge uppskattar den nästan helt autonomiska funktionaliteten, att robotdammsugaren är utmärkt på hårt underlag och undviker hinder utan problem. De gillar den inbyggda kameran för övervakning och att modellen har stöd för alla de stora digitala assistenterna (Google Assistant, Siri, Alexa).

Vad de däremot inte tycker om är att prislappen är så hög och att designen inte är speciellt tilltalande. De tycker också att vattentanken har en tendens att lukta illa och de hade inte bra testresultat på mattor. De lyfter även fram att du måste registrera dig hos tillverkaren och acceptera avtal innan enheten kan användas.

Läs hela recensionen och se fotografier på The Verges webbsajt här.

TechnoBuffalo: Betyg ej fastställt

Is it perfect? No. Is it close? Absolutely. Aside from the few minor issues I experienced, the S7 MaxV Ultra is a true beast of a vacuum.

Webbsajten TechnoBuffalo säger att de uppskattar hur enkel robotdammsugaren är att installera och komma igång med. De gillar den utmärkta mobilappen, den inbyggda våtmoppen och att man kan ställa in individuell rumsrengöring. En uppskattad detalj är att du kan blockera enheten från utvalda rum och zoner.

Precis som andra recensenter så upplever TechnoBuffalo att vattentanken luktar illa, att tömningen i dockningsstationen låter mycket och att det krävs en stor yta för att husera stationen och robotdammsugaren. De pekar även på behovet av underhåll och den höga prislappen.

Läs hela recensionen och se fotografier på TechnoBuffalos webbsajt här.

En praktisk demonstration av robotdammsugaren på bara några minuter.

The Gadgeteer: Betyg ej fastställt

If you can afford the Roborock S7 MaxV Ultra, I am sure that you will love it as much as I do. It’s almost perfect.

Webbsajten The Gadgeteer har en omfattande recension där de lyfter fram positiva egenskaper som automatisk tömning, rengöring av våtmoppen, att robotdammsugaren faktiskt ger ett bra städresultat och den inbyggda kameran som kan användas via mobilappen.

Vad de däremot inte gillar är att robotdammsugaren använder påsar till damm och skräp. De hade gärna sett en påsfri lösning eller att tillverkaren inkluderat fler påsar i köpet (inte minst med tanke på det skyhöga priset). I övrigt har de inget negativt att säga om produkten.

Läs hela recensionen och se fotografier på The Gadgeteers webbsajt här.

AndroidGuys: Betyg 4,3 av 5

I really like what the brand puts forth and think the S7 MaxV is its best yet. Do you need the Roborock S7 MaxV Ultra? Absolutely not. Would it be nice to have one? Without question.

Webbsajten AndroidGuys nämner den utmärkta batteritiden, dem stora behållaren för skräp och att robotdammsugaren gör ett bra jobb med att faktiskt rengöra golvet. De pekar också på hur enkelt det är att använda den på två olika golvplan med olika zoner och kartläggning av golven.

Om det är något som de inte gillar så är det…inget egentligen. Prislappen är något hög och AndroidGuys menar att de flesta kommer bättre undan med den mindre och billigare S7 MaxV Plus-modellen istället.

Läs hela recensionen och se fotografier på AndroidGuys webbsajt här.

ModellRoborocks priserPris hos WebhallenPriser hos svenska återförsäljareFunktionalitet
S7 MaxV799 EURSe pris härCirka 8 490 kronorAlla grundfunktioner
S7 MaxV Plus999 EURSe pris härCirka 10 490 kronorAlla grundfunktioner
Automatisk återfyllnad av vattentanken
S7 MaxV Ultra1 399 EURInget pris än (bevaka hos Prisjakt)Inget pris än (bevaka hos Prisjakt)Alla grundfunktioner
Automatisk återfyllnad av vattentanken
Automatisk rengöring av moppen
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.