Annons

Roborock S7 MaxV Ultra – den ultimata robotdammsugaren? (2022)

Du vill inte veta vad S7 MaxV Ultra kostar...

Roborock har lanserat sin nya flaggskeppsmodell S7 MaxV. En robotdammsugare i tre varianter – S7 MaxV, S7 MaxV Plus och S7 MaxV Ultra – med mycket större autonomi än tillverkarens tidigare modeller. Allt för användarens bekvämlighet.

S7 MaxVhar ett avancerat system kallat Reactive AI 2.0 som hjälper robotdammsugaren att undvika hinder längs dess väg. Navigeringen har optimerats med en förbättrad AI vars maskininlärning gör det lättare att se, förstå och lära sig olika föremål i hemmet.

En stor nyhet är att S7 MaxV kan städa specifika områden extra vid behov. Exempelvis om du vill att en matta ska djupstädas vid regelbundna tillfällen. Robotdammsugaren ökar sugförmågan och skrubbhårdheten helt automatiskt när det behövs.

Skillnaden på S7 MaxV, S7 MaxV Plus och S7 MaxV Ultra

Klicka på respektive länk för att kolla det senaste priset från svenska återförsäljare på Prisjakt. I skrivande stund finns inga priser, men du kan klicka ”Bevaka” och få ett mejl när robotdammsugaren kommer in i lager.

Läs mer: Samsung Jet Bot 90 AI+ är en robotdammsugare med 3D-stereosensor

Dockningstationen tömmer, rengör & laddar samtidigt

Ett medföljande tillbehör till S7 MaxV Plus och S7 MaxV Ultra som gör livet med robotdammsugaren lite enklare är Empty Wash Fill Dock.

Det är en dockningsstation med olika behållare som fyller flera funktioner. Med flaggskeppsmodellen S7 MaxV Ultra kan vattentanken i robotdammsugaren kan fyllas på, den tillhörande moppen rengöras och dammsugarutrymmet tömmas. Allt i ett svep med en och samma dockningsstation.

Den lite billigare varianten S7 MaxV Plus har också en tillhörande station, men som inte är lika funktionsrik. Den kan exempelvis inte fylla på vattentanken eller rengöra moppen, men däremot tömma skräp och damm som sugits upp.

Givetvis laddas det inbyggda batteriet i S7 MaxV Plus och Ultra samtidigt som den töms. Allt annat vore ju helt otänkbart. Dessutom laddar batteriet 30 procent snabbare än med föregångaren.

Upp till sju veckor kan S7 MaxV arbeta i hemmet innan du måste ge dig på arbetet med att tömma din Empty Wash Fill Dock.

Läs mer: Nu kan iRobot Roomba se din julgran och städa runt den

Skyhög prislapp för S7 MaxV Ultra

Att ställa in S7 MaxV-serien så att robotdammsugaren vet var den ska städa i hemmet är busenkelt.

Allt som krävs är en hyggligt modern mobiltelefon, den tillhörande appen från Roborock och några minuters planering. Du slipper peka med hela handen, bara peka på skärmen och din S7 MaxV ger sig snällt ut på jakt efter smuts och damm.

Det finns till och med en inbyggd högtalare och mikrofon så att du kan ha ett tvåvägssamtal med de som finner sig i samma rum som din robotdammsugare. Så att du snällt kan be tjuvarna att inte ta finsilvret gissar vi.

Och så var det prislappen. Den är så välsaltad att vi nästan svimmar. Här är de officiella priserna från Roborock:

Läs mer om nya modellen på den officiella webbsajten här.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.