LastPass blir mycket bättre med iPhone och iPad

Lastpass logo red 2017

Lösenordshanteraren LastPass uppdaterar sin app för iPhone och iPad. Med den nya versionen följer samma Safari-tillägg som finns för macOS – vilket betyder att du inte längre behöver växla mellan appar för att spara inloggningsuppgifter.

Du kommer att kunna skapa nya profiler för webbsajter och tjänster direkt i LastPass via webbläsaren. Samtidigt kan du spara uppdaterade uppgifter och fylla i inloggningsfält lika sömlöst, något som garanterat blir mycket uppskattat.

En annan nyhet är att du kan generera starka och säkra lösenord i Safari och spara direkt till LastPass utan att behöva byta app. Anledningen till att det är möjligt har inte bara med lösenordshanterarens välvilja att göra, utan är möjligt för att Apple äntligen gjort det tekniskt möjligt menar LastPass.

I ett uttalande säger Dan DeMichele, vice-VD för Product Management på LastPass, att ”våra kunder har begärt och hoppats på en förenklad spara-och-fyll-i-upplevelse, och vi är övertygade om att den nya funktionaliteten förbättrar upplevelsen dramatiskt med den fulla kraften av LastPass i mobilen”.

Nya LastPass kommer till macOS, Windows, Chrome & Firefox

Alla nya funktioner kommer initialt att fungera på iPhones och alla enheter som använder tillägget för Safari.

Inom en överskådlig framtid så breddar LastPass funktionaliteten till att omfatta macOS- och Windows-användare, samt andra webbläsare som Chrome och Firefox. Exakt när det sker återstår att se, men under sommaren hoppas de att alla har fått nyheterna.

Samtidigt som LastPass innoverar så sitter Apple knappast still i båten. Med iOS 16 och iPadOS 16 så introducerar företaget funktionen Passkey som de menar är slutet för lösenord (och LastPass?).

Passkey är en säkerhetsfunktion som ska ersätta det traditionella lösenordet och istället använda Face ID och Touch ID för auktorisering och inloggning. All data är praktiskt och säkert krypterad på din Apple-enheter och tekniken fungerar med appar, webbsajter, tjänster och mycket annat.

Via Techradar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.