Videosamtal i Telegram på iOS – nu kan du

telegram videochatt samtal 2020 ios

Telegram har äntligen fått stöd för videosamtal på iOS. En funktion som många användare längtat efter och som med senaste uppdateringen finns till din iPhone.

Med fler än 400 miljoner användare världen över är Telegram en av de mest nerladdade apparna till iOS. Appen är idag på topp 10-listan över globalt nerladdade appar från App Store.

Det som gör Telegram – och videosamtal i appen – lockande för många är den höga säkerheten. Både meddelanden och ni videosamtal är säkra med end-to-end-kryptering.

Med det menas att all data som skickas till och från din mobiltelefon är helt inkapslad så att obehöriga inte kan läsa informationen. Oavsett om det är anställda på Telegram, regeringen i landet du befinner dig i eller någon annan.

All video calls are protected with end-to-end encryption. To confirm your connection, compare the four emoji shown on-screen for you and your chat partner – if they match, your call is 100% secured by time-tested encryption also used in Telegram’s Secret Chats and Voice Calls.

telegram videochatt samtal 2020 ios 1

För att starta ett videosamtal i Telegram behöver du bara besöka en kontakts profil i appen. Välj att initiera ett videosamtal och voila. Svårare än så är det inte.

Tänkt på att du måste uppdatera Telegram till den senaste versionen för att det ska fungera. Telegram är en kostnadsfri meddelandetjänst som du laddar ner från Apple App Store här. Uppdateringen väger in på 177,4MB och kräver iOS 9.0 eller senare på din iPhone.

Läs mer om nyheten på Telegrams officiella webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.