Xiaomi Mi Box 3 uppdateras med Android 9 ”Pie” (augusti 2020)

xiaomi mi box 3

Xiaomi Mi Box 3 får en uppdatering med Android 9 ”Pie”. Den nya versionen är just nu i en testfas där ett fåtal användare får chansen att prova uppdateringen innan den är klar.

Eftersom Xiaomi Mi Box 3 har funnits på marknaden i nära fyra år nu. Att modellen fortfarande uppdateras är anmärkningsvärt och mycket positivt. Det ger lite extra liv till de användare som fortfarande har den.

Uppdateringen väger in på 620MB i sin ofärdiga form. Ändringsloggen är sparsam i skrivande stund med bara ett fåtal avslöjande detaljer. Det enda vi känner till idag är att ändringsloggen nämner en Mi Remote-app, men det är också allt.

Beta-testet är idag fullt vilket betyder att Xiaomi inte tillåter fler användare att prova testversionen.

Android 9 är bekräftad – men glöm Android 10 och 11

Det finns ingen indikation på när uppdateringen släpps. Vi är mycket glada att Xiaomi fortsätter att ge stöd åt Mi Box 3, inte minst då modellen släpptes med Android 6 ”Marshmallow”. Idag använder mediacentret Android 8 ”Oreo”.


Det finns inga indikationer på att modellen får Android 10 eller 11, så räkna inte med att Xiaomi har några planer på det.

Med allt ovan nämnt så är Xiaomi Mi Box 3 långt ifrån den bästa mediaspelaren på marknaden idag.

Jämfört med nyare Mi Box S 4K är ändlöst mycket kraftfullare och klarar högre upplösning samt fler video- och ljudformat. Nvidia Shield TV är i sin tur flera snäpp vassare än Mi Box S 4K (och dyrare). Om du har en nyare TV bör du absolut fundera på att uppgradera din mediaspelare till en nyare, kraftfullare modell.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.