Avancerade grafikinställningar i Windows 10 för dig som har två grafikkretsar i datorn

microsoft windows 10 logo 2019

Microsoft uppdaterar grafikinställningarna i Windows 10 med fler, avancerade funktioner. Den stora huvudnyheten är att du
enklare kan växla mellan flera grafikkort om du har det i datorn.

De nya inställningarna är främst till för avancerade användare med specifika krav, och det är inte troligt att huvudmängden av Windows 10-datorerna på marknaden har nytta av funktionaliteten.

Men det är så klart alltid välkommet att Microsoft gör upplevelsen snäppet vassare för alla med extra krav på Windows 10. Inte minst de som har två grafikkretsar i sin dator, och kanske vill ändra manuellt vilken app som körs på vilken grafikkrets.

Det kommer även inställningar för smartare växling beroende på om du föredrar hög prestanda eller strömsnål körning.

windows 10 graphics settings advanced dual

I skrivande stund arbetar Microsoft på en testversion kallad Preview Build 20190. Det är inte färdigställt när versionen släpps till den bredare massan, men räkna med en lansering före sommarens slut.

Nämnvärt här är att många datorer redan har den här typen av funktionalitet om kommer med två grafikkretsar. Så väl Intel som AMD och Nvidia har drivrutiner och appar med liknande funktionalitet som Microsoft nu bygger in i Windows 10.

En annan, kanske viktigare detalj för de flesta, är att Preview Build 20190 introducerar en ny tipsruta som berättar vilka stora nyheter som finns i varje ny uppdatering. Microsoft säger att många användare inte har koll på vad uppdateringarna erbjuder, och vill därmed hjälpa dem att förstå alla fördelar.

Smart och praktiskt må vi säga.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.