Fungerar Playstation Camera för PS4 med PS5?

sony playstation camera v2 2016

Ja, de befintliga Playstation Camera-modellerna för Playstation 4 fungerar utmärkt med Playstation 5. Både första och andra generationens modell kan anslutas och användas utan problem enligt Sony.


För att anslutningen ska fungera krävs att du använder en speciell adapter. Adaptern får du kostnadsfritt av Sony om du har en Playstation VR, annars kan den köpas löst med så klart. Utan adaptern går det inte att ansluta Playstation Camera överhuvudtaget.

Notera att Playstation Camera inte kommer att fungera med spel som är specifikt för Playstation 5. Kameran kan endast användas med äldre Playstation 4-spel samt Playstation VR. Om du vill köra Playstation 5-spel och använda kamera så finns en ny, förbättrade modell för det.

Ett tips är att skaffa nya kameran som designats för Playstation 5. Den har dubbla kameror i 1080p och är bättre anpassad för gamers som vill streama sin spelsessioner till exempelvis Twitch.

Notera att det finns två Playstation Camera-modeller på marknaden. Den första släpptes i februari 2013 och en uppgraderad, snäppet vassare modell kom i september 2016. Den senare har tillägget ”V2” och är absolut modellen du ska skaffa om du måste köpa en Playstation Camera idag.


Alla butiker som säljer Sonys kamera för Playstation 4 har V2-modellen, men var extra försiktig när du ska köpa en på andrahandsmarknaden.

Tips: Alla Playstation 4-kompatibla tillbehör fungerar även med Playstation 5. Notera dock att de endast kan användas till spel för Playstation 4 som körs på den nya spelkonsolen. För alla PS5-spel MÅSTE du ha Sonys nya, uppgraderade handkontroller, HD Camera och dylikt.