Flytta din historik från WhatsApp till Telegram – nu kan du

telegram-logo-blue-background

Meddelande-appen Telegram har uppdaterats till version 7.4. Och med det får vi äntligen stöd för att importera chatthistoriken från WhatsApp.

Nyheten och den senaste uppdateringen kommer samma månad som Telegram meddelat att tjänsten fått 100 miljoner nya användare. Många från WhatsApp som kritiserats hårt för sin integritetspolicy efter integrationen med Facebook.

FAQ om Telegram

Hur mycket kostar Telegram att använda?

Telegram är helt kostnadsfri att ladda ner, installera och använda.

Hur säkert är det att använda Telegram?

Vad vi vet så är Telegram en av marknadens säkraste och mest integritetsskyddande meddelande-appar idag.

Var fungerar Telegram?

I webbläsaren och mobiltelefonen, både Android och iOS har officiella appar. Du kan även ladda ner en app för Windows, macOS och Linux.

Lästips: Kan WhatsApp eller Facebook läsa mina meddelanden? Svaret! (uppdaterad)

Det är enkelt att exportera hela din historik från WhatsApp. Det tar bara några fingertryck på skärmen.

  • Har du en iPhone öppnar du sidan för kontakter, skrollar ner till Export Chat och sen väljer du Telegram i dela-menyn.
  • Med en Android-telefon öppnar du chatten, trycker på de tre punkterna, väljer More och sen Export Chat.

När du har exporterat chatthistoriken och importerat i Telegram så sparas denna i molnet. Krypterat givetvis, så ingen kan se dina meddelanden.

Telegram värdesätter din integritet

För Telegram och dess användare är integritet av högsta vikt. Sen två år tillbaka är det möjligt att radera meddelanden för alla deltagare i en konversation. Idag går det dessutom att ta bort hemliga konversationer, hela grupper och samtalsloggar.

En annan nyligen tillagd förbättring är optimerade röstchatter. Du kan nu se vilka som är aktiva får samtalshistoriken. Och även finjustera volymen för varje deltagare i en röstchatt om du vill.

Lästips: Meddelandetjänsten Telegram börjar visa annonser under 2021

Det är kostnadsfritt att använda Telegram, precis som WhatsApp och Signal. Tjänsten bygger på MTProto-protokollet och har end-to-end-kryptering för maximal säkerhet.

Läs mer om Telegram på den officiella webbsajten och ladda ner från respektive appbutik här:

Alla tillgängliga appar hittar du här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.