Microsoft är på gång att släppa stora uppgraderingen ”Fall Creators Update” till Windows 10. Men innan den når användarna har företaget implementerat några buggfixar i absolut sista stund.
Det handlar inte om några större justeringar eller fixar, utan snarare handlar det om förbättringar som ökar upplevelsen för ett litet antal användare. Versionsnumret av Fall Creators Update är nu uppe i 16299.19 och Microsoft kallar de nya buggfixarna ”quality improvements”.
Bland de nämnvärda buggfixarna finns en lösning på en synnerligen otrevlig bugg som återinstallerar borttagna applikationer efter omstart eller när användaren loggar ut från Windows. Knappast önskvärt beteende och de som drabbas lär uppskatta den här buggfixen.
En annan buggfix löser ett problem med språkhantering kring JET-databaser som kraschar. Buggen gör att endast engelskspråkiga textsträngar felrapporteras, men ska alltså nu vara löst. Och det här problemet drabbar ännu färre än den ovan nämnda då problemet är specifikt för IT-administratörer och dylikt.
Slutligen har Microsoft implementerat en hel rad ospecificerade säkerhetsfixar som bland annat berör följande komponenter i Windows 10:
Windows kernel-mode drivrutiner, Microsoft Graphics Component, Internet Explorer, Windows kernel, Microsoft Windows Search Component, Windows TPM, Windows NTLM, Device Guard, Microsoft Scripting Engine, Windows Wireless Networking, Microsoft Windows DNS, Windows Server, Microsoft JET Database Engine och Windows SMB Server.
Trots den stadiga strömmen med buggfixar så verkar det som att Microsoft inte riktigt hänger med kring all kritik från pekskärmsanvändare. För de med en skärm som kan användas med fingrar eller styluspenna finns en hel dröjs utmaningar att ta tag i.
Bland annat reagerar inte notifikationer i Action Center på scroll med pekskärm. Något många anmärkt på ett bra tag nu, både i Microsofts officiella hjälpforum och på tekniksajter som uppmärksammat att det inte fungerar.
Vi hoppas så klart att Microsoft tar sig i kragen och löser många av de stora problem som dyker upp längs vägen för användarna. Inte minst då företaget gör stor reklam för sina Surface-enheter som marknadsförs som premiumprodukter – och hur premium är det med buggar som kraschar eller förstör för användarna?
Lämna ett svar
Visa kommentarer